xcounter
#

У КНДР почали збирати свій літак ДРЛВ А-50 на базі Ил-76

3590
У КНДР почали збирати свій літак ДРЛВ А-50 на базі Ил-76

Те що КНДР отримала всі необхідні компоненти з РФ не викликає жодних сумнівів, а літак типу А-50 дозволить Пхеньяну доволі сильно посилити можливості ППО

На супутникових знімках авіабази у КНДР був помічений Ил-76, який переобладнують на літак далекого радіолокаційного виявлення. Зокрема мова йде про роботи зі встановлення антени, які, скоріш за все, за відсутністю відповідного елінгу виконуються просто неба.

На фото зроблені Planet Labs звернули увагу та дійшли до цього висновку у виданні The Drive, звернувши увагу на те, що саме роботи у цьому напрямі є найбільш вірогідними у порівнянні з усіма іншими варіантами пов'язаними із переобладнанням Ил-76. Зокрема на літаку станом на 12 грудня вже встановлена конструкція, як на російському А-50 чи китайському KJ-2000, на яку має кріпитись сама антена радіолокаційної станції.

Читайте також: "Копійчаний терор" РФ за принципом ХАМАС: вже під 300 Shahed-ів та рекордні 36 ракет з С-400 за половину грудня
ДРЛВ КНДР А-50
На жаль проблеми у X-Twitter не дали можливості інтегрувати пост повноцінно

Ці роботи на супутникових знімках вперше були помічені на знімках від 30 листопада Декером Евелетом, науковим співробітником аналітичного центру James Martin Center for Nonproliferation Studies.

ДРЛВ КНДР А-50
На жаль проблеми у X-Twitter не дали можливості інтегрувати пост повноцінно

Враховуючи те, що ці роботи виконуються на одному з трьох літаків Ил-76МД, які є розпорядженні КНДР. Тобто перероблення настільки дефіцитних військово-транспортних машин можливо лише з метою отримання абсолютно нових можливостей, які якраз може дати літак ДРЛВ.

Водночас відповідь на питання де КНДР змогла взяти доволі рідкісні компоненти для створення такого літака доволі очевидна - РФ. Особливості в ключі бартерного обміну між Москвою та Пхеньяном за снаряди, де фактична передача компонентів А-50 є вочевидь лише одним з пунктів.

А-50
А-50

Також не виключено, що мова йде про дещо більший функціонал цієї машини, яка може отримати й функції Ил-976 СКИП - аналогічного А-50 машини, але призначеного для телеметричного контролю під час випробування ракет. У останньому КНДР також може бути максимально зацікавлена.

Й у будь-якому випадку поява у Пхеньяна літака ДРЛВ додає КНДР додаткових можливостей у протиповітряній обороні, особливо у питанні виявлення маловисотних цілей на кшталт крилатих ракет. Й зрештою ситуація доволі схожа із посиленням РФ Ірану передачею винищувачів Су-35, які дозволяють Тегерану надійніше прикрити свої ядерні об'єкти. Й зрештою на фоні появи у КНДР власного літака ДРЛВ цілком очікувано й поява у цій країні літаків та ЗРК з РФ.

Читайте також: General Electric новим гіперзвуковим двигуном зробила заявку на революцію, яка відбувається раз на півсторіччя