xcounter
#

У Китаї кажуть про застосування лазерної зброї проти індійських військових у Ладакхі

1905
У Китаї кажуть про застосування лазерної зброї проти індійських військових у Ладакхі

Застосування лазерної зброї допомогло вибити індійських військових з позицій тоді, коли звичайним озброєнням це зробити не вийшло, стверджують в Китаї

Китайський експерт та професор Женьміні Цзинь Цанронг у телевізійній програмі, що транслювалася 11 листопада цього року, зробив сенсаційну заяву про застосування військовими НВАК лазерної зброї проти індійських солдатів під час сутички на кордоні з Ладакхом. Про це повідомляє EurAsian Times.

Так, у мережі розповсюджується відеокліп з програми, в якому Цанронг стверджує, що китайські військові "по-новаторському застосували потужну мікрохвильову зброю". Сталося це у той момент, коли індійські солдати контролювали вершини у Ладакхі.

Читайте також: Знешкоджувати міни лазером: військові США отримають нову систему розміновування

"Наші військові випустили мікрохвилі від підніжжя до вершини гори, де індійські військові займали позиції, і перетворили те місце у справжні "піч". Тому індійські солдати швидко відступили з панівних позицій", – стверджує Цанронг.

Китайські ЗМІ розтиражували цю новину із заявами про те, що подібна зброя могла бути застосована китайськими військовими у бойових діях вперше.

Як раніше розповідав Defense Express, компанія Lockheed Martin опублікувала у твіттері короткий відеоролик, в якому демонструється готова до бою лазерна система, що нейтралізує ворожу ракету.

У відео стверджується, що компанія розробляє лазерну зброю для захисту винищувачів та бомбардувальників на полі бою.

Читайте також: Повітряний бій між МіГ-29 та "лазерним" F-16: переміг лазер (відео)