xcounter
#

У кінці травня 2021 року планується завершити випробування нових лопатей для гелікоптерів

5458
Мі-24П ЗСУ із новими лопатями виробництва "Мотор Січ" на випробуваннях у грудні 2020 року
Мі-24П ЗСУ із новими лопатями виробництва "Мотор Січ" на випробуваннях у грудні 2020 року

Після завершення тестів дослідних зразків, лопаті будуть прийняті на озброєння ЗСУ й почнуть виготовлятися серійно

У вівторок, 27 квітня ц.р., на базі Льотно-випробувального комплексу АТ "Мотор Січ" в Запоріжжі відбулася нарада щодо стану виконання ряду проєктів в інтересах оборонного відомства України.

У цьому заході взяли участь представники Мінстратегпрому (заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тарас Коваленко), Міністерства оборони (заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк), а також керівництво найбільших підприємств цієї галузі в оборонно-промисловому комплексі України (ДП "Антонов", АТ "Мотор Січ", ДП "Івченко-Прогрес" тощо).

Читайте також: Підняти у повітря: скільки гелікоптерів Мі-24 мають відновити для ЗСУ в 2021 році
Богуслаєв
Доповідь В'ячеслава Богуслаєва на нараді щодо стану виконання ряду проєктів в інтересах оборонного відомства України у квітні 2021 року

Серед розглянутих на нараді питань, були порушені теми щодо виробництва авіаційної техніки, лопатей, двигунів, агрегатів та комплектуючих, виконання державного оборонного замовлення, а також проблемні аспекти розвитку авіаційної галузі.

Мі-24П та Мі-8 МСБ із лопатями виробництва "Мотор Січ" на випробуваннях у грудні 2020 року

Зокрема, заступник міністра Мінстратегпрому повідомив, що на сьогодні "Мотор Січ" продовжує державні льотні випробування композитних лопатей для багатоцільових гелікоптерів Мі-8 та металевих – для ударних машин Мі-24 українського виробництва. За планом їх завершення має відбутися у кінці наступного місяця й надалі лопаті приймуть на озброєння.

лопаті
Комплект нових лопатей для гелікоптерів в цеху АТ "Мотор Січ"

Нагадаємо, про початок робіт з виробництва власних лопатей на базі АТ "Мотор Січ" повідомили ще наприкінці 2018 року. Однак офіційні льотні випробування готових виробів почалися лише 24 грудня 2020 року.

лопаті
В'ячеслав Богуслаєв демонструє нові лопаті для гелікоптерів Олегу Уруському та Руслану Хомчаку

"Українська авіаційна промисловість переходить до нового етапу розвитку. Сьогодні на Льотно-випробувальному комплексі АТ "Мотор Січ" розпочалися льотні випробування композитних лопатей для вертольотів Мі-8 та металевих - для Мі-24 українського виробництва", - написав тоді присутній на цих випробуваннях Віце-прем’єр-міністр- Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

лопаті
Комплект нових лопатей для гелікоптерів в цеху АТ "Мотор Січ"

Дуже зацікавлені в найскорішому завершенні тестів та початку постачань нових лопатей (насамперед для гелікоптерів Мі-24) й українські військові.

"Попередні лопаті, старі, які в нас залишилися, вони вже вичерпали свій ресурс. І сьогодні вже вертольоти не підіймаються на тих лопатях. Ми вже плануємо, і В’ячеслав Олександрович (Богуслаєв) нам обіцяє, що у 2021 році він суттєво нам допоможе підняти серйозний парк бойових вертольотів у повітря", - наголосив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак після перших випробувань.

лопаті
Нові лопаті в цеху АТ "Мотор Січ"

За планом, вже цього року армійська авіація Збройних сил України має отримати 20 комплектів нових лопатей та привести в боєготовий стан щонайменше чотири ланки бойових гелікоптерів Мі-24. Надалі АТ "Мотор Січ" планує вийти на виробництво 60 комплектів на рік.

Читайте також: "Мотор Січ" освоїла виробництво лопатей для Мі-8 та Мі-24: відбулись перші випробування