xcounter
#

Туреччина сподівається знайти компроміс із США по темі використання комплексів С-400

1013
У 2019 році Туреччина купила в РФ чотири дивізіонів комплексів С-400 за 2,5 мільярди доларів
У 2019 році Туреччина купила в РФ чотири дивізіонів комплексів С-400 за 2,5 мільярди доларів

Як аргумент, Анкара збирається використати той факт, що інший член НАТО – Греція – має на озброєнні цілу низку російських комплексів ППО

Туреччина хоче вступити в перемовини із США, щоб обговорити, в якому саме форматі Анкара й далі зможе як член НАТО використовувати російські комплекси С-400.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Знищити російський "Панцирь": у США шукають нову далекобійну ракету для ударних гелікоптерів
Вивантаження з літака системи ППО С-400 у військовому аеропорту Муртед під Анкарою, Туреччина

Як заявив турецький урядовець, в якості головного аргументу при переговорах із США Анкара планує використовувати приклад Греції, котра теж є членом НАТО, претендує на купівлю винищувачів F-35, і при цьому ж – грецькі збройні сили використовують цілу низку комплексів протиповітряної оборони: С-300, "Тор-М1" та "Оса-АКМ", придбані в період в 1996-2004 роках.

При цьому, як стверджує видання, Анкара сподівається переконати США в тому, що турецькі С-400 не будуть інтегровані з іншими системами, що стоять на озброєнні НАТО, тому – не матимуть загрози для Альянсу вцілому.

Комплекс ППО "Тор-М1" із складу збройних сил Греції

Нагадаємо, в грудні 2020 року адміністрація президента Трампа ввела санкції проти Секретаріату оборонної промисловості Туреччини. Причиною стала саме купівля Туреччиною російських комплексів С-400. Санкції були введені в рамках закону CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій).

За оцінками турецьких експертів, санкції Вашингтона можуть створити проблеми для великих багатомільярдних проектів, таких як фрегати класу "Стамбул", надзвуковий навчально-бойовий літак Hurjet і турецький винищувач п'ятого покоління TFX.

Надувний макет ЗРК С-400
Читайте також: РФ збирається експортувати танк Т-14 "Армата": покупців шукатимуть на виставці IDEX в ОАЕ