xcounter
#

Туреччина розширила модельний ряд ударних БПЛА на озброєнні свого флоту (відео)

1294
Дослідний зразок ударного БПЛА Aksungur під час випробувального польоту / Фото: TAI
Дослідний зразок ударного БПЛА Aksungur під час випробувального польоту / Фото: TAI

Турецькі ВМС отримали першу партію безпілотників Aksungur виробництва компанії TUSAŞ (TAI)

Turkish Aerospace Industries (TAI, також відома як TUSAŞ) поставила першу партію ударних БПЛА Aksungur командуванню військово-морських сил Туреччини.

Про це повідомляє місцеве агентство "Анадолу" з посиланням на слова голови управління оборонної промисловості при адміністрації президента Туреччини Ісмаїла Деміра.

Читайте також: Високоточні боєприпаси для Bayraktar TB2: ЗСУ показали закуплене озброєння для БПЛА (відео)

"Здійснено постачання ВМС першої партії БПЛА Aksungur. Вітчизняні ударні безпілотники виробництва компанії TUSAŞ пройшли успішні випробування", - написав Ісмаїл Демір у своєму Twitter.

Дослідний зразок ударного БПЛА Aksungur від Turkish Aerospace Industries / Фото: TAI

Нові безпілотні апарати розроблені на базі відомого ударного БПЛА Anka й на їх створення було витрачено дуже короткий проміжок часу – 18 місяців. Перший політ БПЛА Aksungur був здійснений у 2019 році. Активне застосування ударного дрона почалося з другого кварталу 2021 року. Наразі новий безпілотник вже налітав 1000 годин.

Це досить великий апарат, який розробник відносить до так званого класу MALE, що призначений для розвідки, спостереження та ураження цілей противника, в тому числі поза межами прямої видимості.

TEI-PD170
Одна з версій нового турецького двигуна TEI-PD170 потужністю 170 к.с. який розробляли для ударного БПЛА TAI Anka, та нової версії Bayraktar TB2. Більш потужні варіанти забираються застосувати на ударних БПЛА середнього класу. Зокрема, на "лайт-версії" Bayraktar Akıncı

Aksungur оснащується двома дизельними двигунами з подвійним турбонаддувом PD-170 (перспективна лінійка моторів розроблена турецькою TUSAS Engine Industries), що здатні забезпечити БПЛА тривалість польоту до 50 годин з корисним навантаженням у 750 кг та вистою польоту до 12 000 метрів.

Читайте також: Ірак вже купує у Туреччини дирижаблі: на додачу до БплА Bayraktar TB2 та ударних гелікоптерів
ТЕГИ БПЛА