xcounter
#

Високоточні боєприпаси для Bayraktar TB2: ЗСУ показали закуплене озброєння для БПЛА (відео)

6999
Ударний БПЛА Bayraktar TB2 з боєприпасами MAM-C та MAM-L
Ударний БПЛА Bayraktar TB2 з боєприпасами MAM-C та MAM-L

Українські військові продемонстрували журналістам кориговані боєприпаси виробництва Roketsan, котрі були придбані для турецьких ударно-розвідувальних безпілотників

Новітні машини, що були замовлені для Повітряних сил ЗСУ у 2019 році здатні не лише виконувати розвідувальні функції, за рахунок надпотужної оптичної станції, а й, при потребі, можуть знищити техніку ворога самостійно.

Українські військові розповіли журналістам ТСН про можливості техніки від компанії Baykar Makina та показали окремі зразки закупленого для неї озброєння.

Читайте також: Росіяни визнають, що їх окупаційні війська на Донбасі безсилі проти Bayraktar TB2 ЗСУ

Мова йде про високоточні кориговані боєприпаси MAM-C, створений на базі 70-мм ракету Cirit та оснащений лазерною напівактивною системою наведення.

MAM-C
Керовані ракети з лазерним наведенням MAM-C здатні на дистанції до 8 км "залетіти" у люк бронетехніки / Фото: ТСН

"Попадає в люк (бронетехніки) діаметром 30 сантиметрів", - відзначив один з військовослужбовців підрозділу БПЛА Повітряних сил ЗС України.

Відомо, що першу партію навчальних боєприпасів (MAM-L та MAM-C) для Bayraktar TB2 Міноборони придбало ще у 2019 році. Загалом, за офіційними даними, оприлюдненими у "Реєстрі звичайних озброєнь ООН", Туреччина у 2019-2020 роках поставила в Україну 208 одиниць такого озброєння.

ТТХ боєприпасу MAM-C від Roketsan
ТТХ боєприпасу MAM-C від Roketsan

Закупались вироби Roketsan (принаймні в їх навчальному варіанті) й поточного року, але точна кількість та номенклатура турецьких боєприпасів, закуплених Міністерством оборони України за три роки, звісно, не розголошувалась.

MAM-C
Керований 70-мм MAM-C під крилом Bayraktar TB2 Повітряних сил ЗСУ / Фото: ТСН

Своєю чергою, військовослужбовці, які керують турецькими БПЛА зазначають, що готові, при необхідності використати всі можливості Bayraktar TB2, у тому числі й ударні.

MAM-C
Відомо, що за останні 3 роки ЗСУ поставлено кілька сотень таких боєприпасів / Фото: ТСН

"Ми повинні розуміти, що у разі загострення, ми повинні будемо застосувати (боєприпаси) й завдяки цьому зберегти життя та здоров’я наших бійців", - наголосив один з бійців підрозділу.

Читайте також: Bayraktar TB2 для Польщі: Міноборони країни розкрило "приємний бонус" контракту з Туреччиною