xcounter
#

Найбільші сюрпризи Чорнобаївки: рідкісна РЛС для С-400 та засоби маскування рашистів

Знищена у Чорнобаївці станція РЕБ Р-330Ж "Житель"
Знищена у Чорнобаївці станція РЕБ Р-330Ж "Житель"
21373

Рашисти забули у Чорнобаївці коштовну та рідкісну РЛС 8Я6-К1 "Подлет"

Детальні відео з дрона вже колишньої бази армії РФ поблизу Херсону - Чорнобаївки продемонстрували доволі цікаві речі.

Особливо, якщо враховувати те, що удари по ній перетворились на доволі довгий серіал, який тривав з березня, аж по жовтень, поки не завершились через "нестачу реквізиту".

Читайте також: Для підготовки "чмобіків" з Москви бракує навіть патронів, а найбільше у РФ стрільбище виявилось фікцією (відео)

Зокрема, ворог дійсно перетворив територію аеродрому у суцільне сховище техніки, створивши розвинену мережу захисних споруд. І попри регулярні "бавовни", підриви складів з боєприпасами та методичне знищення рашистів, цей об'єкт функціонував доволі довгий час.

Більше того, на ньому розміщувались доволі коштовні одиниці військової техніки, які загнали у Чорнобаївку попри те, що вона була добре пристріляна.

Зокрема на відео потрапляє знищена станція РЕБ Р-330Ж "Житель", а також контрбатарейний радар "Зоопарк".

Але й це ще не все, бо на фото потрапила РЛС 8Я6-К1 "Подлет", яка призначена для видачі цілевказівки зенітно-ракетним комплексам типів С-300 та С-400.

І це вже друга такий радар, знищення якого задокументовано, при цьому на тому ж самому напрямі. Перший випадок знищення цієї новітньої РЛС був зафіксований у липні у районі Нової Каховки. Але цього разу, навіть попри те, що вона пошкоджена, є можливість детально дослідити всі її компоненти.

Водночас не зовсім зрозуміла роль кутових відбивачів, які були помічені на відео. Якщо їх появу поблизу мостів ще можливо зрозуміти бажанням рашистів захистити споруди від протикорабельних ракет, то їх розміщення на аеродромі викликає більше запитань.

кутові вібдивачі

Також поки не ідентифікованими залишаються балони, якими заповнена вантажівка, з якої встигли зібрати все, включно з колесами та двигуном.

чорнобаївка

Але окрім знищенної техніки, на аеродромі знаходились візуально цілі вертольоти Мі-8 та Мі-24, які були захоплені рашистами ще у перші дні війни, а зараз повернулись "додому".

чорнобаївка
Читайте також: РФ має тисячі ракет до С-300, але для війни в Україні вирішила взяти менше сотні в Білорусі
ТЕГИ Війна