xcounter
#

"Таємничий" автомобіль на базі General Dynamics у Детройті виявився давно відомою машиною

652
Фото: Sgt. James Harvey
Фото: Sgt. James Harvey

"Таємничий" військовий колісний автомобіль було помічено під час візиту міністра армії США Райана Маккарті на завод у General Dynamics у Детройті

Військові новинні ресурси розповсюдили фото, на якому видно невідомий транспортний засіб, який демонстрували на невеликій виставці поруч з іншими нещодавно розробленими й перевіреними в бою машинами.

Повністю автомобіль не видно, але на фото можна побачити спеціальну платформу на даху й кабіну з двома дверима, на одній з яких видно логотип компанії.

Читайте також: ​"Нептун" здійснив пуск в умовах максимально наближених до бойових

Зазначається, що в портфелі компанії, а точніше дочірніх компаній, є колісні транспортні засоби, однак вони не схожі на цей об’єкт. Висловлено припущення, що це може бути один з прототипів, який випробували раніше, або ж бойова машина, яка створюється для участі в майбутніх конкурсах на закупівлю тактичних машин для армії США і спецназа.

Однак, як згодом дізналися в Defence Blog, "таємничою" машиною виявився автомобіль AGMV (Advanced Ground Mobility Vehicle), створений підрозділом тактичних транспортних засобів General Dynamics Land Systems і AM General, LLC.

Advanced Ground Mobility Vehicle
Advanced Ground Mobility Vehicle. Фото: DefenseReview.com

Автомобіль був представлений на виставці AUSA 2007 року як демонстраційна машина в рамках програми Joint Light Tactical Vehicle (JLTV).

Advanced Ground Mobility Vehicle
Advanced Ground Mobility Vehicle. Фото: DefenseReview.com

Машина розроблялася з нуля та мала надати екіпажу підвищену живучість проти наземних мін та саморобних вибухових пристроїв.

Читайте також: Недоліки вартістю 10 мільйонів: як Швейцарія зрештою подолала "мінометне прокляття" (відео)