xcounter
#

Т-90М "Прорив" не втік: новітній російський танк уражено українським FPV-дроном (відео)

3377
Т-90М "Прорив" у прицілі FPV-дрона
Т-90М "Прорив" у прицілі FPV-дрона

Попри відносно малу собівартість FPV-дрони дозволяють уражати й такі високозахищені цілі, як Т-90М "Прорив"

Зведена тактична група "Адам" показала доволі цікавий епізод своєї роботи по танку рашистів за допомогою FPV-дрона-камікадзе.

У ньому дрон просто наздоганяє ворожий танк, який мчить по ґрунтовій дорозі вздовж лісосмуги. Попри це, БПЛА-камікадзе наздоганяє його й уражає у корму.

Читайте також: Британці у Польщі посилили кордон з Білоруссю кавалерією: і це не жарт, а засіб розвідки країни НАТО

Попри те, що тип танка у дописі не вказаний, увагу привертає характерна забаштова ніша, яка є ознакою саме Т-90М "Прорив". Окрім того, проглядається розвинутий кулеметний бойовий модуль, який встановлюється лише на цей танк. Й все це цілком може говорити про те, що мова йде саме про цей танк.

Т-90М Прорив FPV-дрон

Водночас ураження Т-90М "Прорив" у корму цілком призводить до виходу двигуна з ладу, зупин машини, після чого його можливо вже добити іншими засобами, включно зі скидом кумулятивного боєприпасу з квадрокоптера.

Але, як завжди необхідно розуміти, що таке вдале полювання є результатом професіоналізму оператора FPV-дрона, який має "руками" компенсувати всі впливи зовнішніх факторів, наприклад, боковий вітер, і все це у поєднанні із вкрай високою швидкістю реакції з поправкою на "пінг" та в умовах поганого зображення.

Також треба заважити й на доволі обмежений час, який є в оператора на ураження, особливо, рухомої цілі, як через дальність зв'язку, так й через ємність батарей дрона.

Саме тому курс навчання оператора FPV-дрона у рази довший ніж оператора звичайного квадрокоптера й далеко не всі курсанти можуть опанувати цю зброю - за статистикою, курс навчання успішно завершують 60-70% курсантів. Але у випадку поєднання особистої майстерності та розвідки, вдається досягти доволі вагомих результатів.

Читайте також: Різанина високоточним озброєнням від ЗСУ: у районі Бахмута знищено аналоговнетну станцію РЕБ РФ "Тирада-2" та інші цілі