xcounter
#
Літаки "Антонова"
Літаки "Антонова"

Суд відмінив скандальне рішення "Укроборонпрому" звільнити очільника "Антонова" (оновлено)

1013

​Рішення "Укроборонпрому" щодо звільнення Олександра Донця з посади президента ДП "Антонов" визнано незаконним

Суд визнав незаконним рішення керівника "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса звільнити з посади очільника "Антонова" Олександра Донця. Відповідне рішення було ухвалено Окружним адміністративним судом міста Києва.

"Також суд заборонив здійснювати будь-які дії щодо зміни даних про президента ДП "Антонов" у Державному реєстрі, у тому числі виключати з держреєстру відомості про те, що Олександр Донець є керівником держпідприємства", - повідомила юридична фірма "Ілляшев та Партнери", що представляє інтереси ДП "Антонов". Додавши, що перешкоджання діяльності очільника "Антонова" підлягатимуть кримінальній відповідальності.

Читайте також: "Укроборонпром" атакує РНБО

Зазначимо, що раніше з’явилась інформація, що наказу про звільнення Олександра Донця не існує взагалі або він не був доведений до ДП "Антонов".

У відповідь, через декілька годин після появи інформації про рішення суду, "Укроборонпром" заявив, що концерн не є органом влади, а керівник "Антонова" - державним службовцем, тому ця справа була не підсудна Окружному адміністративному суду міста Києва. Водночас зазначається, що концерн нібито не знав про лікарняний Олександра Донця, бо не отримав відповідний документ. У будь-якому разі Айварас Абромавичус заявив, що знову підписав наказ про звільнення керівника "Антонова", на цей раз датований 15 червням.

Нагадаємо, що скандал навколо "Укроборонпрому" та "Антонова" постійно набирає обертів, після того, як 9 червня відбувся мітинг авіабудівників, які протестували проти рішення "Укроборонпрому" звільнити керівника підприємства та закликали не допустити знищення підприємства заради забудови його території.

Земля Антонова
Для розуміння масштабу - площа "Антонова" (виділено червоним) у Києві приблизно дорівнює Гідропарку

Згодом стало відомо, що ще однією цілком можливою ціллю команди Айвараса Абромавичуса є Antonov Airlines - авіакомпанія з флотом у декілька десятків літаків, зокрема єдиним у світі Ан-225 "Мрія" та сімох Ан-124 "Руслан", яка генерує мільйонні прибутки та рятує "Антонов" від банкрутства.

Читайте також: ​"Укроборонпром" націлився "віджати" "Мрію": під загрозою Antonov Airlines (документи)