xcounter
#

Суд почав розгляд справи про банкрутство ДП "Миколаївський суднобудівний завод"

4088
Цей процес відбувається на тлі того, що підприємство почало ремонт кораблів "Прилуки" та "Генічеськ" ВМС України
Цей процес відбувається на тлі того, що підприємство почало ремонт кораблів "Прилуки" та "Генічеськ" ВМС України

Перше засідання по цій справі призначене на 19 травня 2021 року

Господарський суд Миколаївської області почав розгляд справи про банкрутство державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод", що входить до складу Концерну "Укроборонпром". Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

В матеріалах справи зазначається, що провадження у справі №915/1097/20 про банкрутство ДП "Миколаївський суднобудівний завод" було відкрито ухвалою суду від 16 жовтня 2020року.

Читайте також: На "Океані" готуються до початку будівництва корветів для ВМСУ: почалися роботи над модернізацією сухого доку (фото)
Середній десантний корабель ВМС України "Юрій Олефіренко" покидає акваторію ДП "Миколаївський суднобудівний завод", грудень 2020 року

Цю ухвалу намагалась оскаржити компанія "SEA EMERALD S.A. PANAMA". Ухвалою Південно-західного апеляційного господарського суду від 17.03.2021р. апеляційне провадження за даною апеляційною скаргою було закрито.

01 квітня 2021року матеріали справи повернулись до Господарського суду Миколаївської області. Перше засідання за цією справою призначене на 19 травня 2021 року.

Ракетний крейсер "Україна", схоже, уже ніколи не покине акваторію "Миколаївського суднобудівного заводу"

Як раніше повідомляв Defence Express, зараз державне підприємство "Миколаївський суднобудівний завод" виконує роботи по ремонту кораблів ВМС України – патрульного катеру "Прилуки" та рейдового тральника "Генічеськ".

Також, як розповідав Defence Express, у 2020 році на Миколаївському суднобудівному заводі виробництво збільшилось на 181% відносно 2019 року. На підприємстві відремонтували 12 кораблів, із котрих дев’ять – для ВМС України, сума замовлень склала 51,3 мільйони гривень.

Патрульний катер "Прилуки" та рейдовий тральник "Генічеськ", поставлені на ремонт в сухий док Миколаївського суднобудівного заводу

Зокрема, у 2020 році на держпідприємстві для ВМС України були відремонтовані:

  • МБАК P179 "Вишгород";
  • МБАК P176 "Нікополь";
  • МБАК P174 "Аккерман";
  • МБАК P175 "Бердянськ" ;
  • СДК L401 "Юрій Олефіренко";
  • протидиверсійний катер Р241 "Гола Пристань".
Також ДП "Миколаївський суднобудівний завод" у 2020 році завершив ремонт десантного катера "Сватове", початий ще наприкінці 2019 року
Читайте також: Працівникам "Заводу імені  Малишева" частково погасили борги по зарплаті: обіцяють виправити ситуацію за рахунок контракту з Пакистаном