xcounter
#

Стало відомо з яких західних комплектуючих зібрано російський тепловізор "Сыч-3" (відео)

5404
Стало відомо з яких західних комплектуючих зібрано російський тепловізор "Сыч-3" (відео)

У РФ за роки санкцій добре навчились кричати про "анлоговнетні" розробки, які виявляються грубою спайкою західних мікросхем

У російському тепловізорі "Сыч-3" від підприємства "ЦНИИ "Циклон", що входить до складу холдингу"Росэлектроника", виявились критичні іноземні комплектуючи. Про це розповів та показав у черговому відео волонтер Павло Кащук, який робить регулярні огляди трофейної російської техніки та озброєння.

Зокрема одна з головних частин тепловізора - неохоложувальний тепловий детектор, болометр, виявився французького виробництва - ULIS.

Читайте також: Зі "Стугни" по піхоті в укритті: протитанкісти ЗСУ покарали рашистів за розхлябаність (відео)
Сыч-3
Імпортозаміщення по російські у дії

Зараз, після об'єднання у 2019 році із Sofradir, виробник випускає свою продукцію під назвою Lynred і саме тепловізійна матриця від цієї компанії встановлюється у оптичну станцію БПЛА "Орлан-10".

Водночас у самій РФ позиціонують "Сыч-3" виключно як російську розробку. Хоча, судячи з усього, вся електроніка зібрана на західній елементній базі та лише спаяна у РФ. При цьому якість цієї пайки викликає величезні запитання щодо якості та надійності приладу.

Сыч-3
Проводка на "соплях", як вона є

Водночас треба зазначити, що сам тепловізор зібраний ще у 2009 році, тобто ще до впровадження санкцій. Про це говорить маркування на платі зроблене від руки.

Але відомо, що у РФ і після введення санкцій продовжилось виробництво цього телевізора та твердити, що "Сич-З" - єдиний неоходлоджувальний тепловізор повністю російської розробки та виробництва.

Для розуміння розриву у технологічному рівні, у 2020 році "ЦНИИ "Циклон" продемонстрував охолоджувальний тепловізор, звісно теж "повністю російський". Який мав наступний вигляд:

ЦНИИ

І для того, щоб побачити реальний стан імпортозаміщення можливо просто придивитися до величезного червоного елемента конвертора живлення від швейцарської компанії Traco Power.

Читайте також: Кремль вигадав нові наративи для пропагандонів: які нові казки тиражують у РФ та чому ми "ведемось"
ТЕГИ Війна