xcounter
#

Стало відомо, яку саме версію БМП Bradley отримають ЗСУ

16804
Bradley M2A2, фото ілюстративне
Bradley M2A2, фото ілюстративне

У США розкривають більше деталей щодо найбільшого пакета оборонної допомоги

Вчора, 6 січня, стали відомі всі деталі рекордного пакета оборонної допомоги США на 3 мільярди доларів, в якому, серед усього, вперше йдеться про постачання бойових машин піхоти Bradley у кількості 50 одиниць.

Разом з тим, у традиційному брифінгу щодо чергового пакету допомоги маємо "підказку" про те, яка ж саме версія цієї машини буде поставлена ЗСУ. Так, помічник міністра оборони США Лора К. Купер зауважує таке: "Мені здається, я щойно почула щодо версії Bradley, то це M2A2".

Читайте також: Чому БМП Bradley називають винищувачем танків і чому це дійсно справедливо

Тут передусім можна зауважити, що саме ця версія в теорії й була найбільш реальним варіантом для ЗСУ, хоча хотілося б звичайно говорити скоріш про "цифровізовану" М2А3, з командирською панорамою та системою управління вогнем майже як в M1A2 Abrams.

bradley
M2A3 Bradley з панорамою і СУВ майже ідентична Abrams"

Щодо версії M2A2 нагадаємо таке: роботи з цієї модифікації розпочалися у 1986 році, виробництво стартувало у 1988, і зміни передусім стосувалися бронезахисту машини – нова броня дозволяє захищатися зокрема від 30-мм снарядів, а також ефективно протидіяти протитанковим гранатометам. Машина також отримала удосконалений двигун потужністю 600 к. с., а бойова маса машини збільшилася до 30-33 тонн. Водночас

у 1990-92 роках боєкомплект гармати поповнився пострілом M919 APFSDS-T, який має стати корисним проти російської БМП-3.

Читайте також: Bradley для України: які переваги є саме у цієї БМП для ЗСУ