xcounter
#

Стало відомо, які бронемашини Великобританія може передати Україні

5000
Стало відомо, які бронемашини Великобританія може передати Україні

Раніше у мережі з’явилося перше фото австралійської Bushmaster з українським прапором, тепер про передачу бронемашин розмірковують і у Великобританії

Великобританія планує відправити в Україну бронетехніку у рамках військової допомоги, повідомляє видання The Times. Зазначається, що наразі у Міноборони Великобританії розглядається передача Збройним Силам України бронемашин типу Mastiff або Jakal.

Читайте також: Яку смертоноснішу зброю ще може передати Великобританія Україні

Броньована патрульна машина Mastiff з колісною формулою 6х6 призначена для дорожнього патрулювання, може перевозити до восьми військових плюс два члени екіпажу.

Mastiff
Бронемашина Mastiff Британської Армії

Максимальна швидкість – 90 км/годин, з озброєння – 7,62-мм кулемет, великокаліберний 12,7-мм кулемет або 40-мм автоматичний гранатомет. Бронемашини оснащені додатковою бронею для забезпечення посиленого захисту від загроз.

Jackal бронемашина
Бронемашина Jackal

Бронемашина машина Jackal призначена для виконання розвідувально-дозорних задач та вогневої підтримки. Мобільна та швидкісна машина, максимальна швидкість – до 130 км/год, озброєння – 12,7-мм кулемет, може перевозити чотири бійці плюс один член екіпажу.

ПТРК NLAW
ПТРК NLAW

Крім того, у The Times зазначають, що найближчими днями Велика Британія має оголосити про подальше озброєння для України, зокрема і про протитанкові та зенітні ракети.

Раніше Defense Express розповідав, що австралійський журналіст Ендрю Грін опублікував у своєму аккаунті в Twitter фото бронемашини Bushmaster з українським прапором.

"Ексклюзивне фото одного з перших чотирьох австралійських Bushmaster, нещодавно перефарбованих та переобладнаних перед відправкою в Європу на С-17 – за запитом України минулого тижня", – зазначив журналіст у дописі.

Читайте також: ЗРК Starstreak для захисників від Британії: оператори вже пройшли навчання та направляються на фронт