xcounter
#

Стало відомо, яка країна посилить ЗСУ значною кількістю бронетранспортерів

19237
Стало відомо, яка країна посилить ЗСУ значною кількістю бронетранспортерів

З урахуванням того, скільки в "запасі" у Франції є таких бронетранспортерів, можна припустити, що ЗСУ можуть посилитися не одним десятком машин VAB

Франція передасть Україні бронетранспортери типу VAB. Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю виданню Le ParisienLe Parisien.

Деталі про це постачання не розголошується – відомо тільки лише те, що це буде "значна кількість" цих машин. Коли саме ЗСУ отримають бронетранспортери VAB теж не повідомляється, однак нещодавно ці машини "засвітилися" під час транспортування в Словаччині.

Читайте також: Важке озброєння від Франції: що окрім САУ CAESAR можливо очікувати від Парижа - від танків Leclerc до винищувачів Rafale

"Щоб швидше пересуватися в районах, які знаходяться під обстрілом противника, армії потрібна бронетехніка. Франція поставить у значних кількостях транспортні машини типу VAB, які також мають озброєння", – зауважив міністр оборони Франції.

Нагадаємо – раніше Defense Express розповідав, що наразі Франція активно переозброює свої сухопутні війська, у рамках чого замінює свої VAB на VBMR Griffon – згідно з даними Military Balance, станом на 2021 рік мала в своєму активі 2189 бронемашин VAB.

Бронетранспортер VAB виробляється з середини 1970-х років компаніями Renault та Saviem. Швидкість бронетранспортера по шосе – до 110 км/год, може долати водні перешкоди. Екіпаж складається з двох осіб, загалом БТР може перевозити до 10 осіб, оснащується переважно 12,7-мм кулеметом.

Читайте також: ЗСУ вижимають максимум з французьких CAESAR та використовують найдалекобійніші снаряди з усіх можливих (фото)