xcounter
#

Стало відомо, хто буде створювати мінометні системи для армії США

982
Стало відомо, хто буде створювати мінометні системи для армії США

Фінська Patria Group разом зі своїм партнером Kongsberg Defense & Aerospace будуть розробляти нову мінометну систему для армії США

У прес-релізі, який Patria випустила у вівторок, 30 червня, зазначається, що компанії нададуть ринку США "неперевершену комбінацію провідних мінометних систем Patria разом з виробничими можливостями Kongsberg для систем дистанційного озброєння США (RWS)".

минометная система Nemo

Наразі армія США шукає нові рішення для забезпечення бронетанкових груп та бригад Stryker швидкими, точними засобами прямого і непрямого вогню. У 2018 році армія США розпочала пошуки виробника для створення 120-мм мінометної башти "майбутнього" (Future Indirect Fire Turret, FIFT), а згодом фінська компанія Patria здійснила аналіз потреби американських військ у мінометній системі Nemo.

Читайте також: У Ірані показали, як з БТР-50 зробити плаваючу БМП
минометная система Nemo

Відомо, що компанії домовилися використовувати виробничі потужності у Джонстауні, штат Пенсильванія, для виробництва Nemo для ринку США. Зазначається, що завод у Джонстауні разом зі своєю широкою базою постачальників за останні 20 років надав армії США більш як 14000 систем озброєння.

Зрештою, у Джонстауні компанія Kongsberg виготовила дистанційні турелі MCT-30 для оснащення Stryker, а в травні 2020 вони були обрані й для бронетранспортерів морської піхоти США.

минометная система Nemo

Patria Nemo – сучасна 120-мм мінометна система з дистанційним управлінням, що здатна вести як прямий, так і непрямий вогонь під час руху.

Дальність дії системи – до 10 км, а автомат заряджання дозволяє їй за хвилину здійснювати до 6 пострілів. Однією з "родзинок" Nemo є здатність одномоментного удару з п’яти мін, які за різними траєкторіями одночасно вражають ціль.

Система легка і компактна, може бути встановлена на легкі гусеничні шасі, колісні броньовані машини чи кораблі.

Читайте також: Радіоелектронна боротьба: що очікувати від нової програми армії США