xcounter
#

​Стала відома вартість розробки РК-360МЦ "Нептун": цифра, яка приголомшить

РК-360МЦ "Нептун"
РК-360МЦ "Нептун"
15202

Стратегічно важливий для оборони країни "Нептун" від ДККБ "Луч" коштував лише 40 млн доларів

Розробка всього комплексу РК-360МЦ "Нептун" включно з крилатою ракетою та всіма машинами обійшлась Україні лише у 40 млн доларів. Саме такі кошти були потрібні ДККБ "Луч" до доведення комплексу берегової оборони до державних випробувань, які успішно завершились прийняттям на озброєння у серпні 2020 року.

Саме таку суму в інтерв’ю Defense Express повідомив Генеральний конструктор - Генеральний директор ДККБ "Луч" Олег Коростельов у відповідь на питання щодо розробки ЗРК з дальністю дії у 100 км.

Читайте також: Андрій Таран: Катери типу Island для України отримають озброєння виробництва США

"Нептун" обійшовся десь у 40 млн доларів - це повний комплекс, з усіма засобами зв’язку, машинами й ракетами. У стільки ж приблизно обійдеться розробка нашого зенітного ракетного комплексу середньої дальності", - підкреслив Олег Коростельов.

(Щодо вартості робіт зі створення "Нептуна" з 16:43)

З боку Defense Express зазначимо, що сума приблизно у 1 млрд грн для створення "Нептуна" є приголомшливо малою відносного того значення, який зробив цей комплекс для обороноздатності країни.

Для порівняння, на реалізацію плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, яка окрім проведення урочистостей на 100 млн гривень, включає витрати на інфраструктурні проекти серед яких модернізація шести регіональних аеропортів та розбудова євроколії Київ-Львів-Скнилів, коштує 4,6 млрд гривень.

Читайте також: В "Укравіапромі" вважають, що керівництву ХДАВП потрібно зосередитись на якнайскорішому відновленні виробництва літаків, а не на сумнівних заявах