xcounter
#

США схвалили угоду на $500 мільйонів по вертольотам для Саудівської Аравії

1127
Саудівська Аравія має близько 50 вертольотів AH-64 Apache
Саудівська Аравія має близько 50 вертольотів AH-64 Apache

Оборонна співпраця між Білим Домом та Ер-Ріядом була заморожена на два роки, після вбивства журналіста Джамаля Хашогі в 2019 році

Державний департамент США оголосив, що 17 вересня 2021 року погодив оборонний контракт вартістю 500 мільйонів доларів із Саудівською Аравією.Це – перший оборонний контракт, який між собою уклали Білий Дім та Ер-Ріяд після того, як президентом США став Джозеф Байден, пише портал Defense Post.

Саудівська Аравія має у своєму розпорядженні до 45 гвинтокрилів UH-60 Black Hawk, фото ілюстративне

За умовами цього контракту, США протягом наступних двох років мають організувати регулярне технічне обслуговування усього флоту гвинтокрилів Саудівської Аравії американського виробництва, а саме – близько 50 гелікоптерів AH-64 Apache модифікацій D та E, та до 45 гвинтокрилів UH-60 Black Hawk.

Читайте також: "Антонов" та Саудівська Аравія можуть відновити роботи з виробництва Ан-132Д вже в цьому році

В теорії, цей контракт охоплює також і технічне обслуговування усіх 48 гвинтокрилів CH-47D Chinook, що мають бути поставлені Ер-Ріяду у найближчий час. Для виконання своїх зобов’язань США відправлять до Саудівської Аравії до 350 спеціалістів техніків.

Гвинтокрили AH-64 Apache регулярно беруть участь в боях проти хуситських бойовиків у Ємені, фото ілюстративне

Оборонна співпраця між США та Саудівською Аравією була "заморожена" в 2019 році, після резонансного вбивства журналіста Джамаля Хашогі в 2019 році.

Новообраний президент США Джозеф Байден на початку своєї каденції говорив, що не стане "розморожувати" оборонні поставки для Ер-Ріяду. Але тепер нинішній керманич Білого Дому відмовився від свого попереднього наміру.

Поставку гвинтокрилів CH-47D Chinook Саудівська Аравія замовляла ще в 2016 році
Читайте також: Саудівський Patriot не впорався з балістичними ракетами єменських хуситів: чим це показово для України