xcounter
#

США доставили ЗСУ ще 35 позашляховиків HMMWV

16744
Суховантаж Ocean Glory доставив в Україні черговий вантаж військової допомоги США
Суховантаж Ocean Glory доставив в Україні черговий вантаж військової допомоги США

Загалом до Одеси доставлено близько 350 тонн американського спорядження для українських військових

Черговий вантаж з військовою допомогою Сполучених Штатів в Україну доставили на вантажному судні Ocean Glory увечері 24 березня ц.р.

Розвантаження судна планується завершити у п'ятницю, 26 березня ц.р. Скоріш за все, після цього відбудуться й офіційні урочистості з переліком переданого.

Читайте також: Позашляховики на заміну УАЗ для ЗСУ: про деякі з компаній-учасників стало відомо більше інформації (відео)
HMMWV
Одна з раніше переданих ЗСУ партій броньованих позашляховиків HMMWV / Фото: Посольство США в Україні

На цей час відомо, що в рамках 350-тонного вантажу для Збройних сил України суховантаж доставив 35 військових позашляховиків HMMWV.

Нагадаємо, у цьому році на військову допомогу Україні в США виділили $250 млн. Відомо, що з цих коштів близько 75 млн має бути направлено на передачу летального озброєння, а решта піде на оснащення, нелетальне озброєння, навчання бійців, та інші види витрат.

човни
Отримані 10 лютого 2021 року від США 10 катерів та 70 надувних човнів для підсилення спроможності ВМСУ

Загалом, у цьому році планувалася передача Україні трьох патрульних катерів типу Island ("Айленд"), контрбатарейних станцій, цифрових радіостанцій L3Harris, засобів спостереження тощо.

Останній з подібних вантажів був переданий ВМСУ на початку лиютого поточного року. Тоді українські військові моряки отримали від США 10 швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Читайте також: Миколаївський суднобудівний завод відремонтує "Прилуки": чи поставлять на катер морський "Нептун"