xcounter
#

Спецпризначенці США отримають протитанкові дрони-камікадзе Hero-120SF, потужніші за "Ланцет"

4453
Hero-120SF, фото - UVision
Hero-120SF, фото - UVision

Які конкретні характеристики мають ці БПЛА, і який обсяг замовлення

Уряд США уклав контракт із оборонними компаніями UVision та Mistral вартістю 73,55 мільйонів доларів на поставку дронів-камікадзе типу Hero-120SF для Сил спеціальних операцій. У вартість цього контракту включена поставка не тільки самих безпілотників, але й також запас комплектуючих та послуги із навчання персоналу та технічного обслуговування, строк поставки – до 2029 року.

Конкретна кількість безпілотників-камікадзе Hero-120SF не деталізується, але зазначається, що їх виробництво відбуватиметься на потужностях UVision USA у штаті Вірджинія. Про це йдеться в публікації порталу European Defense Review.

Читайте також: ЗРК NASAMS тепер коштує 410 млн євро, і це буквально шалена цифра
Пускова для запуску Hero-120SF, фото - UVision

В даному контракті йдеться про спеціально модернізований варіант дронів-камікадзе Hero-120 для Сил спеціальних операцій США, котрий порівняно із базовим варіантом, як заявляється, має досконалішу систему наведення та потужнішу бойову частину.

Однак у відкритому доступі наявні лише загальні характеристики Hero-120: стартова маса – 14,5 кілограмів, зокрема бойова частина – 4,5 кілограмів, дальність пуску – до 60 кілометрів, тривалість польоту – до 60 хвилин.

Дрони-камікадзе цього типу призначені для ураження бронетехніки, автотехніки та малорозмірних надводних цілей, та можуть запускатись із різних типів платформ.

В даному контексті Hero-120SF для американських спецпризначенців цілком коректно буде порівняти наприклад із тим же рашистським "Ланцетом", оскільки ці два БПЛА по суті займають однакову нішу за призначенням на полі бою. Але при цьому можна зафіксувати, що Hero-120SF буде все ж потужнішим.

Раніше Defense Express розповідав про те, що компанія UVision з Ізраїлю подвоїла свої виробничі потужності для дронів-камікадзе Hero після угоди з США, і це було у квітні 2024 року.

Читайте також: Після чемпіонату з баштометання в РФ патентують танк з катапультуванням екіпажу