xcounter
#

Словенія отримає Boxer від Берліну, щоб прискорити поставку танків для України

7090
Словенський танк М-84, ілюстративне фото з відкритих джерел
Словенський танк М-84, ілюстративне фото з відкритих джерел

На такій оборудці німецький ОПК заробить близько 300 мільйонів євро, контракт розрахований на 4 роки

Уряд Словенії уклав контракт з Європейською організацією оборонних закупівель OCCAR на поставку 45 колісних бронемашин Boxer, які вироблятиме консорціум ARTEC, учасники якого – німецькі оборонні компанії Krauss-Maffei Wegmann та Rheinmetall. Вартість цього контракту – 286 мільйона євро, поставки всіх 45 машин мають відбутись в 2024-2026 роках. Про це пише портал Army Recognition.

Колісна бронемашина Boxer, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тут варто нагадати, що наприкінці квітня 2022 року Словенія домовилась з Німеччиною, що поставить Україні свої танки М-84 (югославська ліцензійна копія Т-72М1), а натомість отримає бронетехніку німецького виробництва, за механізмом "обміну по кільцю" (ringtausch).

Читайте також: Чехія домовилась з Німеччиною про схему, за якою Україна може отримати мінімум дві роти Т-72

Словенія "зі старту" заявляла, що хоче отримати від Берліну саме новітні бронемашини Boxer та БМП Puma. Німці натомість заявляли, що готові дати словенцям старіші бойові машини піхоти Marder та колісні бронемашини Fuchs, ну і звісно – танки Leopard 2.

ленд-ліз для України
Словенський танк М-84, ілюстративне фото з відкритих джерел

Минуло дещо менше місяця, і поки нема бодай якихось "підказок", що Збройні Сили України вже отримати танки типу М-84, на відміну від польських Т-72.

Тому, схоже, Берлін погодився продати Словенії бронемашини Boxer, щоб прискорити "обмін по кільцю" словенських танків для України.

Колісна бронемашина Boxer, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Купуємо RGW-90, важкої зброї поки немає: коли Україна отримає від Німеччини САУ PzH 2000