xcounter
#

Словаччина передала Україні ЗРК С-300 - офіційно

10179
Словаччина передала Україні ЗРК С-300 - офіційно

"Перша ластівка" передачі Україні повноцінного засобу протиповітряної оборони: дякуємо Словаччині за С-300

Словаччина передала Україні зенітний ракетний комплекс С-300. Про це офіційно повідомив прем'єр-міністр країни Едуард Геґер.

"Український народ сміливо захищає свою суверенну країну та й нас. Наш обов’язок допомагати, а не залишатися на місці й заплющувати очі на втрати людських життів від агресії Росії", - повідомив Геґер.

Читайте також: Удар по вокзалу Краматорська: як рашисти підписали собі ще один вирок та в чому помилились

Також у мережі вже з'явилось відео з перекиданнями залізницею ЗРК С-300 до України. Час та місце фільмування не повідомляється.

Слід зазначити, що питання передачі Україні повноцінних засобів протиповітряної оборони активізувалось ще наприкінці березня. Тоді помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Уолландер повідомила, що тривають перемовини з низкою країн з метою передачі ними Україні засобів ППО, які добре знайомі ЗСУ та одразу будуть готові до використання.

Зазначимо, що, відповідно до відкритих джерел, у словацької армії на озброєнні знаходилась одна батарея С-300ПМУ з ракетами, які забезпечують ураження цілей на відстані до 75 км.

Читайте також: Пентагон оголосив приголомшливу кількість протитанкових систем та засобів ППО переданих Україні: чи вистачить їх