xcounter
#

Скільки в середньому зараз коштує купити САУ К9 з усім супутнім

3106
САУ K9, ілюстративне фото з відкритих джерел
САУ K9, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відповідь на це питання можемо знайти в контракті, який нині укладають румуни

Преса Південної Кореї стверджує, що Румунія зараз готується в наступному місяці остаточно підписати контракт вартістю 751 мільйон доларів (або ж 1 трильйон південнокорейських вон) на купівлю загалом 54 самохідних артустановок К9, неназваної кількості ТЗМ типу К10, боєприпасів та комплектуючих до САУ.

Коли ця угода буде таки підписана, то це стане першою прямою угодою на поставку зброї між Південною Кореєю та Румунією, та шостим контрактом із європейською країною на поставку самохідних артустановок К9. Про це пише румунський портал Defense Romania.

Читайте також: Як Британія збивала Фау-1, і чим це нагадувало боротьбу проти Shahed-136 - ч.2
САУ K9 і ТЗМ K10, ілюстративне фото з відкритих джерел

Автори порталу наголошують, що південнокорейська преса по суті підтвердила той "сигнал" про підготовку до укладення контракту по К9, який Defense Romania опублікувала ще місяць тому. Однак при цьому видання не деталізувало наприклад, яку кількість ТЗМ типу К10, снарядів та інших супутніх ресурсів планується поставити для румунської армії разом із самохідними артустановками К9.

Також наразі поки що нема деталізації, на яких умовах може відбутись поставка К9 для Румунії – нові чи вживані САУ, строк виготовлення, чи відбуватиметься при цьому як мінімум часткова локалізація виробництва на потужностях румунського ВПК.

САУ K9, ілюстративне фото з відкритих джерел

Однак в цій ситуації ми можемо самостійно вирахувати як мінімум один параметр, а саме – очікувана середня вартість купівлі однієї К9 (разом із усім супутнім). За цим контрактом з Румунією наразі виходить, що одна САУ коштуватиме в середньому 13,9 мільйонів доларів.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Саудівська Аравія купить в Південної Кореї ЗРК Cheongung-II на $3,2 млрд.

САУ K9, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Південна Корея окреслила чотири етапи розвитку повітряних сил включно з KF-21, FA-50 і безпілотниками