xcounter
#

Швеція посилить берегову оборону України протикорабельним комплексом RBS 17

21341
RBS 17
RBS 17

RBS 17 допоможе запобігти невеликим десантам армії РФ з використанням катерів

Уряд Швеції офіційно повідомив про посилення Збройних Сил України берегового ракетного комплексу RBS 17. Точна кількість комплексів не названа, але, у будь-якому випадку, вона не може бути більша за вісім одиниць. Більше банально немає у самій Швеції.

Також офіційний Стокгольм повідомив про передачу на безоплатній основі і іншого озброєння, зокрема великокаліберних гвинтівок Barrett M82 у калібрі 12,7 мм, які у шведській армії мають назву AG 90. А також протитанкових гранатометів AT4 (шведське армійське найменування Pansarskott 86) у кількості 5000 одиниць.

Читайте також: Як мінімум ще один великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ несподівано опинився у ремонті

Зазначимо, що назвати RBS 17 повноцінним протикорабельним комплексом доволі важко. Бо це дещо перероблена версія відомої ракети AGM-114C Hellfire з лазерним наведенням, яку адаптували для пуску з наземної платформи. Дальність польоту ракети оцінюють у 8 км.

RBS 17

Ця 50-кг ракета не може похизуватися потужною бойовою частиною, але RBS 17 можливо ефективно використовувати проти катерів. Принаймні для цього точно вистачить 8-кг кумулятивної частини. Також ще одним важливим фактором RBS 17 є її мобільність. Установка легко перевозиться з місця на місце, а приведення до бою займає відносно невеликий час.

Зокрема саме такі установки можуть стати у нагоді при обороні від невеликих десантів армії РФ на десантних катерах. Як мінімум RBS 17 не завадить для унеможливлення тактики малих десантів, зокрема на острів Первомайський.

Читайте також: Як Берлін "гальмує" постачання зброї: Україна попросила танки Leopard 2 місяць тому, але навіть розмов про них не йде