xcounter
#

Схоже, що Німеччина збирається знищувати танки РФ зокрема ракетами Brimstone з Eurofighter

25495
Британський Eurofighter з ракетами Brimstone, ілюстративне фото від MBDA
Британський Eurofighter з ракетами Brimstone, ілюстративне фото від MBDA

Але спочатку ще треба погодити закупівлю, і це точно не буде основним варіантом для бундесверу

Німецькі ЗМІ обговорюють план закупівель для армії Німеччини на 2024 рік, який має погодити бундестаг в першій половині поточного року, і перелік яких уже опинився у відкритому доступі. У цьому переліку згадуються зокрема плани бундесверу замовити будівництво двох додаткових фрегатів проекту F126, закупити велику кількість ракет AIM-120 AMRAAM, або ж придбати додаткову кількість боєприпасів різних типів та засобів зв’язку.

Водночас, найбільшу увагу в цьому переліку привернув намір бундесверу придбати 274 керовані ракети Brimstone для оснащення літаків Eurofighter, окрім робіт по вдосконаленню цих винищувачів також. Про це польський портал Defence24 пише з посиланням на німецького журналіста Маттіаса Гебауера.

Читайте також: Як так вийшло, що звичайний ліхтарик пошкодив двигун F-35 і завдав збитки на мільйони доларів

Автори порталу припускають, що доволі незначний обсяг запланованої закупівлі ракет Brimstone під Eurofighter пов’язаний з тим, що німецькі військові хочуть спочатку відпрацювати застосування такої "зв’язки", напрацювати відповідну концепцію, а уже потім приймати рішення про можливудодаткову закупівлю таких ракет.

Тим більш, що Brimstone відноситься до керованих ракет малої дальності, призначена для ураження саме броньованих цілей на дистанції до 25 кілометрів, і використання Eurofighter саме як носія такого виду озброєння для німецьких військових виглядає дещо незвичним. Втім, наприклад, Королівські ВПС Великої Британії уже застосовували ракети Brimstone із літаків Eurofughter під час виконання бойових завдань.

Від Defense Express у цій історії наголосимо на такому. З однієї сторони, варто дочекатись, щоб бундестаг таки схвалив заплановані закупівлі для німецького війська, перш ніж переходити до практичних оцінок.

З іншої сторони, навіть якщо розмірковувати лише в теоретичному ключі - якщо німецькі військові справді зможуть прилаштуватись до того, як із Eurofighter можна буде знищувати російські танки на марші, то це буде скоріше доповненням до уже засобів по знищенню бронетехніки РФ. Тут ми можемо пригадати наприклад про прагматичні H145M із ударним озброєнням, які в Німеччині вирішили закупити замість проблемних Tiger та дорогих Apache.

Раніше ми писали про те, що німці за сім років зроблять лише 38 Eurofighter Tranche 4, і це просто "вражає".

Eurofighter Typhoon німецьких ВПС, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: "Влучити в монету з 1 км" або як британці вперше відстрілялися новітньою зброєю по цілі у повітрі