xcounter
#

​Сербія офіційно оголосила, що буде збивати дрони над Рашкою

39987
С-125 сербських збройних сил
С-125 сербських збройних сил

У Белграді стурбовані польотами неідентифікованих розвідувальних БПЛА і погрожують збивати дрони

Збройні сили Сербії будуть знищувати всі "ворожі" БПЛА, які здійснюють польоти над містом Рашка, яке знаходиться поряд з Косово на півдні Сербії, а також проводять розвідку у небі над центральною Сербією.

Саме такий наказ, як передає місцеве видання "Вечерне новости", віддав президент країни Александар Вучич (Aleksandar Vučić). Це розпорядження стало реакцією на політ двох неідентифікованих БПЛА, які сьогодні, 1 листопада, були виявлені у небі поблизу Рашки, а їх для перехоплення були підняти сербські МиГ-29.

Читайте також: Стало відомо, скільки одиниць зброї може отримати РФ від Ірану до кінця цього року
Рашка
Місце Рашки на мапі світу

Як повідомляє видання, дрони вели спостереження за базами армії Сербії, але після підняття у повітря сербських літаків, покинули повітряний простір країни.

Зазначається, що зараз сербські збройні сили проводять військові навчання під назвою "Маневри-2022". При цьому війська переведені у стан підвищеної бойової готовності через рішення Косово щодо заборони сербських номерних знаків на автомобілях.

Міністр оборони Сербії Милош Вучевич (Miloš Vučević) вже заявив, що "ніхто не хоче війни", але армія готова виконати наказ і "захистити всіх громадян Сербії, в тому числі сербів у Косові".

армія Сербії
Армія Сербії активно демонструє готовність до "Приштини за 2-3 дні"

Маємо нагадати, що з 1 серпня Косово планувало ввести процедуру невизнання сербських документів, та видавати громадянам Сербії документи щодо в'їзду-виїзду, а всім сербам, які проживають у Косово - видати саме косовські документи, включно із номерними знаками із гербом Косово.

Але через напруженість та погрози Сербії це рішення було відтерміновано до 1 листопада. При цьому, з огляду на все, Белград цілком готувався до "малої війни" з Косово. І це при тому, що у Косово розміщена миротворча місія KFOR.

Читайте також: Нові деталі про зброю від "Укроборонпрому" на 1000 км: про що насправді йде мова