xcounter
#

Щоб не повторити долю "Москви", рашисти прикривали втечу зі Зміїного десятками винищувачів

34370
Щоб не повторити долю "Москви", рашисти прикривали втечу зі Зміїного десятками винищувачів

Окупанти пам’ятають, як Bayraktar TB2 свого часу "демілітаризовував" рашистські "Раптори"

Вчора, 30 червня, окупанти поспіхом втікали зі Зміїного, називаючи це "жестом доброї волі" а ЗСУ таким чином успішно довели до логічного кінця одну з найбільш своїх ефективних операцій – демілітаризацію рашистів на острові Зміїний.

"Раптор"
Патрульний катер типу "Раптор"

Як стало відомо Defense Express з власних джерел, щоб втекти з острова, рашистам довелося залучити до евакуації два патрульні катери типу "Раптор", один десантний катер та два буксири, а також армійську авіацію – дев’ять гелікоптерів, ймовірно Мі-8 чи Ка-27.

Читайте також: ЗСУ вичавили рашистів зі Зміїного: всі хто зміг втекти помістились у два катери
Ка-27ПС
Ка-27ПС

Разом з тим, щоб "прикрити" всю цю компанію рашисти залучили до своєї "спецоперації" до 20 багатофункціональних винищувачів, а одразу три літаки ДРЛВ А-50У "позачергово" спостерігали за евакуацією із західної частини тимчасово окупованого Криму.

ДРЛВ
Літак ДРЛВ А-50У

Нагадаємо, про нові удари по острову Зміїний офіційно стало відомо 21 червня – тоді в ОК "Південь" повідомили про "зосереджений удар із застосуванням різних сил та способів ураження".

Разом з тим, вчора, 30 червня, стало відомо, що нищити окупантів на острові допомагали не тільки "ракетні та авіаційні засоби", але й нова українська розробка – самохідна артилерійська установка "Богдана".

Читайте також: ЗСУ показали з Bayraktar TB2 як розкидали рашистів на Зміїному: чому для армії РФ захоплений острів це зашморг