xcounter
#

Що за рідкісне "таксі для раритетних танків" засвітилося у руках ЗСУ

17585
МТ-Т, фото ілюстративне
МТ-Т, фото ілюстративне

ЗСУ, схоже, пускають у хід всі "запаси", щоб тягати трофейну техніку у Херсонській області

У мережі з’явилося фото, яке говорить, що ЗСУ мають ще один трофейний "раритетний" танк російської армії Т-62М, яких наші військові встигли затрофеїти вже понад три десятки.

Втім, цікаве на цьому фото інше – трофейний танк у районі Давидова Броду на Херсонщині буксирує машина, відома під назвою МТ-Т "Еней" – і це, схоже, перший випадок, коли ця машина була помічена у руках ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ знищили біля Ізюму російський "інженерний танк" на базі Т-72 (фото)

Важкий транспортер-тягач МТ-Т (Многоцелевой Тягач — Тяжёлый) був розроблений на заміну радянського тягача АТ-Т і вироблявся у 1979—1992 роках. На базі МТ-Т також була створена низка інших машин, зокрема шляхопрокладач БАТ-2, бульдозер БГ-1 та траншейна машина БТМ-4М.

БАТ-2 шляхопрокладач
Шляхопрокладач БАТ-2, фото ілюстративне

Ходова МТ-Т максимально уніфікована з танком Т-64, машина оснащується двигуном В-46-4 потужністю 710 к.с. Машина має масу у 25 тонн, максимальну швидкість по шосе 65 км/год та запас ходу у 500 км.

До речі, не виключено, що МТ-Т, що тягне трофейний Т-62М, також може бути насправді трофейною машиною – тут можна згадати випадок з рідкісною бронемашиною БРЕМ-Ч, з якою ЗСУ активно збирали трофеї у Куп’янську.

Читайте також: Найбільші сюрпризи Чорнобаївки: рідкісна РЛС для С-400 та засоби маскування рашистів