xcounter
#

СБУ викрила "крота", який 10 років працював у безпековому відділу Кабміну

4022
СБУ викрила "крота", який 10 років працював у безпековому відділу Кабміну

Завербовані РФ посадовці передавали інформацію про стан обороноздатності України

Служба Безпеки України повідомила про затримання двох агентів РФ, які довгий час збирали та передавали РФ інформацію про стан обороноздатності, облаштування кордону, персональні дані правоохоронців та іншу інформацію з обмеженим доступом.

Одним з них виявився посадовець, який займав керівну посаду у безпековому відділі Секретаріату Кабінету Міністрів України. Повна посада звучить як завідувач відділу з питань діяльності органів юстиції Управління з питань діяльності правоохоронних органів та органів юстиції Департаменту з питань безпеки, оборони, діяльності органів юстиції та запобігання корупції Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Читайте також: У країнах НАТО почали переносити строки списання озброєння: як це вплине на Україну

За цю передачу секретної інформації, за його словами, він отримав 27 тисяч доларів, а темп складав близько 3500 документів на рік.

Також СБУ викрила і "зв'язкового", який обіймав посаду директор дирекцій Торгово-промислової палати по роботі з бізнесом в органах державної та регіональними торгово-промисловими палатами. Він зізнався, що з 2015 року виїздив не тільки до окупованого Криму, але навіть до Москви. Свою зраду він оцінив у 33 тисячі доларів.

"Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру у вчиненні злочину за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває", - повідомили у СБУ.

Читайте також: Рашистам не вдалося дізнатися, як саме "натівська" зброя потрапляє до ЗСУ
ТЕГИ Розвідка