xcounter
#

Розкрито перелік зброї, яку Україна отримає від Німеччини до кінця року

9901
Розкрито перелік зброї, яку Україна отримає від Німеччини до кінця року

Німеччина традиційно посилює нашу протиповітряну оборону зенітними ракетними комплексами, а також й низкою іншого різного озброєння

Бундесвер сьогодні, 15 серпня, на своєму каналі у Youtube оприлюднив інтерв’ю з генералом Крістіаном Фройдінгом, провідною темою якого стала Україна, а передусім наступ Сил оборони на Курську область - водночас одним з питань, яке було розглянуто під час розмови, стала оборонна допомога від Німеччини, а саме яке ще озброєння планує поставити ця країна до кінця цього року.

Передусім варто відзначити, що німці й надалі відіграватимуть значну роль у посиленні нашої протиповітряної оборони - до кінця року анонсована передача чотирьох зенітних ракетних комплексів IRIS-T, з них два у версії середнього радіуса дії (SLM) і також два ЗРК ближньої дії (SLS). І також буде передана неназвана кількість ракет до цього ЗРК. Крім того, наша ППО також посилиться ще зенітними самохідними установками Gepard у кількості 10 одиниць.

Читайте також: Німеччина лише зараз посилилась першим ЗРК IRIS-T SLM: до цього у Бундесверу їх не було

Нагадаємо, згідно з офіційним німецьким списком оборонної допомоги, станом на кінець липня Україні було поставлено чотири ЗРК IRIS-T SLM, два IRIS-T SLS з неоголошеною кількістю ракет до них, і також 52 одиниці самохідних зеніток Gepard та 176 тисяч боєприпасів до них.

Щодо артилерійських систем, то до кінця року оголошено про передачу ще 12 САУ PzH 2000 (наразі відзначено поставку 14 систем спільно з Нідерландами), і також ще чотири САУ Zuzana 2 - йдеться про словацькі самохідні артилерійські установки, виробництво яких для ЗСУ фінансує Німеччина.

Серед бронетехніки анонсоване постачання орієнтовно 30 танків Leopard 1A5 (станом на сьогодні поставлено 58 машин спільно з Данією) і також, що насправді досить важливо - одразу 400 одиниць бронеавтомобілів класу MRAP, тип не уточнюється. Водночас у переліку переданої оборонної допомоги є згадка про 50 MRAP Dingo.

Крім того, буде посилена й логістика Сил оборони України - йдеться про передачу неназваної кількості вантажівок, пікапів, мінівенів тощо. Також у списку є стрілецька зброя, боєприпаси до них, польовий госпіталь, медичне обладнання.

Раніше Defense Express розповідав, що Німеччина за "круговими постачаннями" надасть Чехії 14 Leopard 2A4.

Читайте також: У РФ проти зенітних FPV-дронів зробили РЕБ для вертольотів: чи є рішення проти такого захисту