xcounter
#

Російське командування на Херсонщині має вибір "з двох зол" – британська розвідка

5023
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне
Ракетна система HIMARS, фото ілюстративне

Втікати чи бути розгромленими ЗСУ – така доля чекає на російські підрозділи на правому березі

Контрнаступ Сил оборони України у Херсонській області, який активізувався на початку жовтня, створює серйозну дилему для російської окупаційної армії. Про це йдеться у черговому звіті британської розвідки.

Читайте також: МО РФ показало свій відступ та колапс фронту на Херсонщині, а також намалювало новий рубіж оборони на Харківщині

Так, відзначається, що українським військовим вдалося посунути лінію фронту на близько 20 км, просуваючись вздовж східного берега річки Інгулець та західного берега Дніпра.

Відзначається, що під час цього наступу ЗСУ російські сили зазвичай намагалися не вступати в бої із українськими захисниками і переважно відступали (такий висновок можна зробити, зокрема, з кількості техніки, яку російська армія кидає на полях Херсонщини).

Водночас наразі російське командування, ймовірно, буде думати, що робити із загрозою у районі Нової Каховки, оскільки пошкоджена переправа через Дніпро у цій частині наразі залишається одним з небагатьох доступних шляхів як для поповнення сил, так і для евакуації поранених та пошкодженої техніки.

бронеавтомобіль
ЗСУ розгромили на Херсонщині один з отрядів "кадирівців", зокрема й їхній автомобіль "Ахмат"

Тому тепер російське військо має дилему: відводити свої сили через Дніпро, щоб "зацементувати" оборону іншої частини Херсонської області або ж залишитися та спробувати "захистити" окуповану правобережну частину.

ЗСУ на Херсонщині використовують "португальські" M113

У розвідці відзначають й таке – наразі РФ спрямувала значну частину своїх недоукомплектованих підрозділів повітряно-десантних сил на захист Херсона. Зрештою, для "посилення" фронту на цій ділянці російське командування, ймовірно, розгорне там мобілізовані резерви.

Читайте також: Португальські M113 для ЗСУ за 5 місяців нарешті доїхали на фронт, воюють на Херсонщині