xcounter
#

Росія злякалася масштабної присутності американських військ у Польщі

1486
Росія злякалася масштабної присутності американських військ у Польщі

США нарощують військову присутність у Польщі – Росія починає нервуватися з цього приводу

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу занепокоєний прибуттям у Польщу американських солдатів, винищувачів та танків. На його думку, це становить загрозу для безпеки Росії.

За словами міністра, чисельність підрозділів об’єднаних збройних сил НАТО, розгорнутих у Східній Європі, наразі перевищує 10 000 військовослужбовців.

Читайте також: Бойовики порушують "тишу" задля дискредитації домовленостей ТКГ – начальник Генштабу
CША Польща
США нарощують військову присутність у Польщі

"Під приводом необхідності стратегічного обмеження Росії Сполучені Штати та інші нерегіональні члени НАТО посилюють свою військову присутність у Східній Європі", – заявив Шойгу.

Він стверджує, що з 2014 року кількість навчань об’єднаних збройних сил НАТО збільшилась майже вдвічі, а сценарії цих навчань передбачають відпрацювання питань створення великих угруповань на східному фланзі НАТО.

Як повідомляє Defence Blog, близько місяця тому США спрямували в Польщу основні бойові танки Abrams і бойові машини Bradley у рамках завершального етапу навчання, пов’язаного з масштабними військовими навчаннями Defender Europe 2020.

Крім того, НАТО розташувала свій літак ДРЛВ E-3A у польському Кракові для участі у двосторонніх навчаннях членів НАТО з Польщі й США.

Нагадаємо, угода про польсько-американське військове співробітництво була підписана 15 серпня 2020 року, в День польських збройних сил та столітню річницю Варшавської битви під час візиту в Польщу держсекретаря США Майка Помпео.

Розгортання реактивованого V Корпусу Армії США, створення нової інфраструктури та умов для подальшого військового посилення присутності США в Польщі – це декілька ключових напрямків цієї угоди, про яку Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Збройовий експорт Польщі різко впав: контракти зі США та Україною не рятують. А що у нас?