xcounter
#

Бойовики порушують "тишу" задля дискредитації домовленостей ТКГ – начальник Генштабу

256
Бойовики порушують "тишу" задля дискредитації домовленостей ТКГ – начальник Генштабу

Начальник Генштабу Сергій Корнійчук розповів про порушення перемир’я на Донбасі та ймовірність підготовки російських окупантів до широкомасштабного наступу

Збройні формування Росії на Донбасі, порушуючи перемир’я, намагаються дискредитувати домовленості Тристоронньої контактної групи.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Корнійчук в ефірі "Свобода слова" на ICTV, повідомляє Українська правда.

Читайте також: ​Нові дані про злочини РФ на Донбасі: контррозвідка вивела з "ДНР" ексбойовика

На його думку, провокації бойовиків спрямовані на дискредитацію домовленостей ТКГ та на те, щоб "виставити нас такими, що не спроможні управляти своїми Збройними силами". Корнійчук стверджує – таким чином бойовики вважають, що мають право на свої відповідні дії.

Украина Донбасс война
Українські Збройні сили готові до адекватного реагування на дії бойовиків. Фото: пресслужба 36 ОБрМП

Разом з тим, начальник Генштабу запевняє, що Збройні сили України готові до адекватної реакції на дії бойовиків та стабільно виконують поставлені завдання, тоді як порушення "тиші" мають поодинокий характер і не є масштабними.

Крім того, за словами Корнійчука, сьогодні українська розвідка фіксує недоукомплектованість підрозділів бойовиків на передовій. Також, як стверджує начальник Генштабу, російські окупанти навряд чи мали змогу скористуватися режимом "тиші" для підготовки широкомасштабного наступу.

Як раніше повідомляв Defense Express, у Міноборони розповіли, скільки Росія завезла свого озброєння в Україну через непідконтрольну ділянку кордону.

Війська РФ на Донбасі
24 травня 2015 року журналіст агенства REUTERS поблизу міста Матвєєв Курган у Ростовській області зняв колону російської військової техніки, яка прямує до кордону з Україною / Фото: REUTERS

Так, у повідомленні Міноборони йшлося про 480 танків, понад 900 бойових броньованих машин, близько 450 одиниць гармат і гаубиць, близько 210 РСЗВ тощо – усю цю зброю Росія застосовує у воєнних діях проти України.

Читайте також: Ворог під боком: аналіз та оцінка стану Чорноморського флоту Росії