xcounter
#

РНБО хоче, аби реформування "Укроборонпрому" було узгоджене із Стратегією розвитку ОПК

906
Секретар РНБО Олексій Данілов та очільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв під час візиту на КБ "Луч" 14 січня цього року
Секретар РНБО Олексій Данілов та очільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв під час візиту на КБ "Луч" 14 січня цього року

Також в РНБО наполягають, що показники ДОЗ на поточний рік після їхнього затвердження можуть коригуватись лише у випадку форс-мажору

Напрями та завдання по реформі Державного концерну "Укроборонпром" мають бути узгоджені із Стратегією розвитку ОПК.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час міжвідомчої наради, говорить прес-служба РНБО.

Читайте також: Міноборони України розкрило інформацію про військові замовлення на 2021 рік розміщені в НАТО

"Щодо реформування Державного концерну "Укроборонпром" ще раз наголошую, що напрями та завдання щодо його реформування й розвитку мають бути узгоджені зі Стратегією розвитку ОПК", - цитує установа слова Данілова.

Один із цехів Житомирського бронетанкового заводу

Секретар РНБР також звернувся до учасників наради із проханням у найкоротший строк подати до Апарату Ради матеріали та пропозиції до рішення РНБО України щодо результатів огляду ОПК, розвитку авіабудівної галузі, Стратегії розвитку ОПК та реформування ДК "Укроборонпром".

Також Олексій Данілов назвав неприпустимим необґрунтований перегляд основних показників ДОЗ протягом року після його затвердження, зазначивши, що це можливо виключно за форс-мажорних обставин. За словами очільника РНБО, президент Зеленський як глава держави "занепокоєний процесом формування і виконання державного оборонного замовлення за результатами минулого року".

Виробничий комплекс ДП "Зоря"-"Машпроект" - вітчизняного виробництва силових установок для енергетичних систем та бойових кораблів

Також було обговорено питання підготовки пропозицій щодо проєкту основних показників ДОЗ на 2021 та 2022-2023 роки. І також - розвитку авіаційної промисловості та реформування ДК "Укроборонпром".

Учасниками цієї наради під головуванням Секретаря РНБО були Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Міністр оборони України Андрій Таран, голова парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

В фіналі наради Олексій Данілов також наголосив, що суб’єкти планування ДОЗ у 2021 році мають зробити усе належне, щоб прискорити формування та внесення на розгляд РНБО України "максимально узгоджених" основних показників ДОЗ на 2021 рік, 2022 та 2023 роки.

А тим часом ДП "Антонов" виконує перший за роки Незалежності контракт на поставку літаків для потреб Збройних Сил України
Читайте також: ЗРК ближньої дії для закордонного замовника: який новий комплекс розробляє ДККБ "Луч"