xcounter
#

Rheinmetall повідомила, що підписано той самий "парадоксальний" контракт на бронемашини Boxer

24191
Boxer Heavy Weapon Carrier
Boxer Heavy Weapon Carrier

А цікавий він тим, що Австралія фактично буде виробляти для німецького війська німецькі машини Boxer

Німецька компанія Rheinmetall повідомляє, що 10 квітня Австралією було підписано контракт на виробництво 123 бронемашин Boxer Heavy Weapon Carrier, з яких понад сотню буде експортовано до Німеччини — у Rheinmetall Defense Australia відзначають, що це буде найбільший військовий експорт Австралії у Німеччину, як підтверджує керуючий директор компанії Натан Пойнер.

Стверджується, що загалом поставки стартуватимуть у 2025 році, а перша машина австралійського виробництва має бути поставлена у 2026 році. Німецькі Boxer будуть вироблятися у центрі передового досвіду військової техніки Rheinmetall, де над машинами працюють понад 650 кваліфікованих працівників.

Читайте також: Австралійська EOS випробувала безпілотний M113 з бойовим модулем, керували з відстані 550 км
Бронемашина Boxer
Бронемашина Boxer. Фото: Australian Army

У компанії нагадують, що крім 211 машин Boxer, що замовлені у рамках австралійського проєкту LAND 400 Phase 2

, компанія також обслуговує парк вантажівок HX

австралійського війська, а це понад 2900 одиниць, забезпечує системи Soft-Kill

для Королівського військово-морського флоту Австралії, і також поставила понад 200 вантажівок HX Силам оборони Нової Зеландії.

Щодо Boxer, то у версії Boxer Heavy Weapon Carrier машина оснащена двомісною баштою Lance з 30-мм автоматичною гарматою Rheinmetall MK30-2 ABM. "Він забезпечує підвищену безпеку, захищеність і захист військ у поєднанні з високим рівнем вогневої міці та мобільності для тривалих операцій, від миротворчих і до високоінтенсивних бойових дій", — відзначають у Rheinmetall.

Нагадаємо, що бронемашини Boxer у німецькому війську передусім призначені для заміни авіадесантних трьохтонних танкеток Wiesel, які виготовлялися протягом 1989-1993 років, і в строю збереглося 175 таких машин — із 20-мм гарматою та у версії з ПТРК.

Читайте також: Хто б подумав, що в Боснії та Герцеговині є десятки тисяч тон "зайвих" снарядів та 100 Д-30