xcounter
#

Rheinmetall повертається до програми заміни БМП M2 Bradley після невдачі

2227
Rheinmetall повертається до програми заміни БМП M2 Bradley після невдачі

Минулого разу Rheinmetall не змогла вчасно доставити прототип машини на Абердинський випробувальний полігон в Мериленді до 1 жовтня 2019. Але цього разу, здається, в компанії впевнені в успіху своєї БМП Lynx KF41

Компанія Rheinmetall оголосила, що разом з Textron Systems запропонує бойову машину піхоти Lynx KF41 як заміну М2 Bradley для армії США.

Це вже друга спроба компанії з Німеччини взяти участь в програмі Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) – минулого разу компанія намагалася запропонувати армії США ту ж саму БМП Lynx, однак зазнала невдачі.

Читайте також: "Укрспецекспорт" отримав від польської Wtorplast близько $110 тисяч за невиконаний контракт по БМП
Бойова машина піхоти M2 Bradley
БМП M2 Bradley не раз модернізувалася, але наразі досягла своєї межі.

Цього разу Rheinmetall пішла іншим шляхом й передусім орієнтується на присутність США на чолі з дочірньою компанією Rheinmetall Vehicles у штаті Мічиган. Водночас компанія Textron, новачок у Team Lynx, буде "в центрі уваги, коли мова йде про виробничі та робототехнічні можливості".

Керівники програми OMFV сподіваються, що новий армійський конкурс надасть всім учасникам більше свободи в адаптації їхніх пропозицій до вимог служби. Це суттєва різниця у порівнянні з минулою спробою, коли служба вимагала, щоб конкретні функції вже були вбудовані у прототипи транспортних засобів і в компаній було обмаль часу на адаптацію.

Бойові машини Lynx
Сімейство машин Lynx

Взагалі це вже вчетверте, коли армія США намагається знайти заміну БМП Bradley. Цього разу планується скоротити кількість учасників до п’яти, а згодом і до трьох до того, як військові оберуть ймовірного переможця. Служба очікує пропозиції до кінця цього/початку наступного року.

Читайте також: Приклад для України: в Польщі провели перші випробування перспективної БМП "Borsuk"