xcounter
#

РФ виконує контракт на капремонт літаків-заправників Ил-78 для індійських ВПС

1361
Військово-повітряні сили Індії мають шість літаків Ил-78, придбаних в Росії у 2000-х роках
Військово-повітряні сили Індії мають шість літаків Ил-78, придбаних в Росії у 2000-х роках

При цьому Кремль розраховує отримати нові замовлення на "повітряні танкери" від індійських військових

РФ виконує контракт по капітальному ремонту літаків-паливозаправників Ил-78, що стоять на озброєнні військово-повітряних сил Індії.

Про це під час виставки Aero India 2021 в Бангалорі заявив заступник директора Федеральної служби РФ по військово-технічному співпраці Володимир Дрожжов, сповіщає російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: РФ спробує продати Індії БМП "Бумеранг", котра досі не пройшла випробування і задиміла на параді
Літаки Ил-78 та Mirage 2000 індійських ВПС

Щоправда, кремлівський чиновник не уточнив, яка саме кількість літаків Ил-78 проходить на даний момент капремонт в Росії.

Але при цьому Дрожжов наголосив, що Кремль розраховує на нові замовлення від Індії на поставку "повітряних танкерів", зокрема – в рамках уже запущеного індійським Міноборони тендера на поставку нових літаків-паливозаправників. У такому разі, каже Дрожжов, Росія готова поставити Індії літаки Ил-78МК-90.

Армія Індії озброєна також й іншим російським спецлітаком - "літаючим радаром" А-50ЭИ, в кількості трьох одиниць

Втім, здатність РФ виконати поставку нових літаків Ил-78 у разі замовлення від ВПС Індії – можна поставити під сумнів.Як раніше розповідав Defence Express, за період 2011-2020 роки російські збройні сили мали отримати 39 літаків Ил-76МД, а фактична поставка – лише чотири таких літаки.

Нагадаємо, у червні 2020 року Україна отримала підряд на ремонт літака-паливозаправника Іл-78 для Пакистану. Відповідний контракт було підписано між державною компанією "Укрспецекспорт" та Управлінням закупок Військово-повітряних сил Пакистану.

Пакистанський Іл-78. Протягом 2009-2012 років Україна у рамках контракту, підписаного у 2006 році, поставила Пакистану чотири таких літаки

Ремонт військового літака буде виконувати "Миколаївський авіаремонтний завод". За результатами першого контракту Пакистан планує укласти наступний пакет контрактів на капітальний ремонт ще двох літаків заправників. Цю інформацію підтверджують Військово-повітряні сили Пакистану.

Загальна вартість ремонту й модернізації пакистанських Іл-78 становитиме понад 30 мільйонів доларів.

Візит пакистанської делегації в Україну, липень 2019 року. Сторони обговорили питання активізації військово-технічної співпраці між двома країнами
Читайте також: Boeing хоче створити в Індії аерокосмічний центр та продавати для ВПС цієї країни літак F-15EX