xcounter
#

РФ везе з Білорусі снарядів на півдня щільного артилерійського вогню

7329
РФ везе з Білорусі снарядів на півдня щільного артилерійського вогню

У РФ вирішили – навіщо витрачати свої, якщо можна "запозичити" в "сусідів"

Російська окупаційна армія продовжує витягувати з Білорусі зброю та боєприпаси, щоб посилити власні підрозділи, які воюють в Україні.

Так, раніше ми розповідали про те, що Білорусь під приводом "тренувань" має посилити армію РФ списаною технікою.

Читайте також: У Білорусі помітили ешелон з артилерією та танками у 30 км від кордону з Україною
Т-72 Білорусь
Білоруські Т-72 під час навчань в РФ

Водночас тепер Defense Express з декількох незалежних власних джерел дізнався, що Білорусь продовжує "посилювати" армію РФ, цього разу – боєприпасами. Наприклад, з одного з арсеналів зберігання ракет та боєприпасів, що у Брестській області, в Ростовську область (РФ) було відправлено понад 790 тонн боєприпасів.

Водночас ще близько 284 тонн боєприпасів було вивезено з Могильовської області – куди саме вони були відправлені наразі невідомо. Обидва ешелони з боєприпасами мають прибути у пункти призначення орієнтовно протягом тижня.

155-мм 152-мм артилерія
Поле з артилерійськими вирвами

Які саме боєприпаси Білорусь передає РФ невідомо, водночас якщо припустити, що йдеться, ймовірно, передусім про 152-мм артилерійські снаряди, то можна вирахувати приблизну кількість снарядів, які їдуть з Білорусі в РФ – йдеться орієнтовно про 25-35 тисяч снарядів.

З урахуванням того, що РФ за день війни в Україні вистрілює до 60 тисяч артилерійських снарядів, такої кількості окупантами вистачить на півдня "артилерійського дощу".

Читайте також: Рашисти бояться артилерії ЗСУ на Херсонщині, тому знайшли для себе свій "жест доброї волі"