xcounter
#

РФ та Білорусь провели "раптову" висадку десанту за 30 км від Польщі

1393
Навчання десантних військ армії РФ, фото ілюстративне
Навчання десантних військ армії РФ, фото ілюстративне

Такі навчання відбуваються на фоні ескалації конфлікту на польсько-білоруському кордоні

Тактичний десант білоруських ССО та ПДВ РФ у складі спільної батальйонно-тактичної групи здійснили висадку на полігоні "Гожский", що розташований за 30 км від кордону з Польщею, повідомляє пресслужба білоруського оборонного відомства.

висадка десанту
Під час російсько-білоруських навчань

Як зазначається у повідомленні, висадка десанту здійснювалася у межах "перевірки одного з компонентів сил реагування Союзної держави, що викликано нарощуванням військової діяльності поблизу кордонів Білорусі".

Читайте також: Як уникнути лінії фронту з Білоруссю до падіння Лукашенка

Зазначається, що у рамках навчань були залучені літаки Іл-76 військово-транспортної авіації РФ, а також гелікоптери ВПС та військ ППО Білорусі.

Іл-76 десантування
У РФ такі навчання назвали "раптовою перевіркою боєготовності"

Відомо, що після десантування білоруські та російські військові будуть виконувати навчально-бойові задачі, зокрема йдеться про захоплення та утримання плацдарму, пошук та знищення визначених об’єктів, а також диверсантів та розвідників противника та незаконних збройних формувань.

Гелікоптер Польща
Польський гелікоптер відлякує нелегальних мігрантів

Водночас після завершення відпрацювання всіх задач учасники навчань мають повернутися у пункти постійної дислокації, зазначають у міноборони Білорусі.

Водночас цікаво те, що у пресслужбі міноборони РФ зазначили, що російські десантники направлені в Білорусь у рамках "раптової перевірки боєготовності". Нагадаємо, що така "раптова перевірка" за декілька десятків кілометрів від кордону з Польщею відбувається на фоні ескалації конфлікту між двома країнами.

Читайте також: Лукашенко відкрив небо Білорусі для регулярних польотів стратегічної авіації РФ