xcounter
#

РФ раптово передумала блокувати порти України в Азовському морі (Оновлено)

3980
Ракетний крейсер "Москва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ракетний крейсер "Москва", ілюстративне фото з відкритих джерел

Чим викликане таке рішення – поки незрозуміло

Росія не буде блокувати Азовське море під час своїх військово-морських навчань. Як повідомляє видання РБК-Україна, про це їм підтвердили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Так, у повідомленні йдеться про те, що ДПСУ отримала підтвердження про те, що Росія відмовилася від своїх планів щодо перекриття районів у водах Азовського моря.

РФ навчання
Ось так РФ планувала перекрити виходи до українських портів під час навчань, що триватимуть з 13 по 19 лютого

Деталей про те, чому саме РФ вирішила відмовитися від такого кроку, не повідомляється. Нагадаємо, раніше Росія планувала перекрити значну частину вод в районі Чорного та Азовського морів й навмисне не залишала коридорів для проходу торгових суден до українських портів.

Крім того, 10 лютого стало відомо, що в акваторію окупованого Севастополя зайшли шість великих десантних кораблів ВМФ РФ, на яких може перебувати до двох бригад морської піхоти та до 92 одиниць БТР-82.

З боку Defense Express зауважимо, що сьогодні, 11 лютого, президент РФ Володимир Путін проведе оперативну нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, повідомляє російська агенція ТАСС. Крім того, у президента РФ також заплановані непублічні заходи.

Читайте також: ВМС України хочуть використовувати катери Маrk VI як доповнення до корветів Ada