xcounter
#

РФ озброїть дві дивізії Південного військового округу танками Т-90М "Прорыв"

Т-90М "Прорыв" у армії РФ з'явився лише у квітні 2020 року
Т-90М "Прорыв" у армії РФ з'явився лише у квітні 2020 року
2736

Т-90М "Прорыв" надійде на озброєння 19-ої та 20-ої дивізій армії РФ

Міноборони Російської Федерації прийняло рішення ввести до складу двох мотострілецьких дивізій Південного військового округу окремі танкові батальйони на танках Т-90М "Прорыв".

За даними російських ЗМІ мова йде про 19-у дивізію, що входить до складу 58-ої загальновійськової армії та 20-у дивізію 8-ої загальновійськової армії. Місце постійної дислокації цих дивізій, відповідно, Владикавказ та Волгоград.

Читайте також: ​Кремль під час навчань "Запад-2021" біля України масово використає авіацію
Т-90М "Прорыв"
Т-90М "Прорыв" - остання модернізація Т-90, який сам є модернізацією Т-72

Зазначається, що ці окремі батальйони будуть мати посилений склад з п’яти рот, тобто понад 50 танків у кожному батальйоні замість звичайного у 31 одиницю.

У міноборони РФ підкреслили, що таке посилення підрозділів пов’язано із "спробами НАТО дестабілізувати обстановку в Закавказзі й на Близькому Сході".

танки РФ
Кремль продовжує робити ставку на танки на полі бою

Гіпотетично таке рішення можливо прив’язати до бажання Кремля посилити військову компоненту поблизу кордонів Азербайджану. Особливо на фоні того, що Вірменія офіційно попросила у Кремля допомогти із підготовкою військовослужбовців та нову зброю, а у Єревані проросійські політики відверто заявляють про можливий реванш у війні за Нагірний Карабах.

Водночас так звана "контрольна перевірка" армії РФ, яка пройшла у квітні цього року, показала, що російські війська активно відпрацьовують масштабне перекидання сил та військової техніки у доволі стислі терміни. Зокрема у цих навчаннях якраз взяли участь підрозділи 58-ої загальновійськової армії.

Т-90М "Прорыв"
Головним питанням до цих планів є термін, який знобиться російському ОПК для виготовлення понад сотні Т-90М "Прорыв"

З боку Defense Express зазначимо, що саме Т-90М "Прорыв", який насправді є спробою підтягти можливості серійних Т-90 до рівня Т-72Б3, остаточно показав повний провал проекту "Армата". Детальніше про цю російську модернізацію - у окремому матеріалі.

Читайте також: Танковий "Прорив": оцінка обсягів поставок та перспектив Т-90М у армії Росії