xcounter
#

РФ атакувала дронами українські порти на Дунаї впритул до кордону з Румунією

3384
Гасіння пожежі у порту Рені (фото: ОК "Південь")
Гасіння пожежі у порту Рені (фото: ОК "Південь")

Від порту Рені на Дунаї до кордону з членом НАТО Румунією близько 300 метрів

Під час нічної атаки дронами-камікадзе Shahed-136 рашисти уразили портову інфраструктуру Дунаю, про що повідомило Оперативне командування "Південь".

Атака тривала чотири години, три дрони було збито, але є ураження ангара із зерновими, резервуарів для збереження інших видів вантажів, також зайнялась пожежа в одному із виробничих приміщень, яку вже ліквідували.

Читайте також: Чому для України ATACMS - це й засіб ППО: у Повітряних Силах зазначили, чому саме так

Зокрема мова йде про порт Рені, який знаходиться на кордоні з Румунією. При цьому, безпосередньо на кордоні із цією країною, який проходить по фарватеру Дунаю.

Наразі під питанням залишається маршрут польотів Shahed-136, які цілком могли бути прокладений й через територію країни НАТО. Зокрема у лютому 2023 року РФ вже запускала крилаті ракети через територію цією країни, але тоді Бухарест повідомив, що не зафіксував їх політ, хоча на перехоплення були направлені МіГ-21 LanceR.

Враховуючи всі обставини й те, що такі удари цілком можуть бути систематичними, виникає питання, що саме буде робити Румунія, у випадку, якщо такі дрони-камікадзе, або крилаті ракети атакують об'єкти на території самої країни. Особливо враховуючи те, що у 8 км від Рені знаходиться румунське 250-тисячне місто Галац.

Хоча досвід Польщі, де російська крилата ракета Х-55 впала у 450 км від кордону, вглибині країни поряд із містом Бидгощ, при цьому впала вона там ще 16 грудня 2022 року, а знайшли її лише 27 квітня 2023 року, прямо говорить про те, що у країнах НАТО цілком можуть аж ніяк не реагувати на загрозу.

Читайте також: Атаки дронів на окупований Крим стають масовими, під ударом також побував центр Москви