xcounter
#

РФ хоче відродити Ил-112В, який розбився у 2021 році, але там будуть реактивні ПД-8

3267
Дослідний екземпляр Ил-112В під час одного із польотів, архівне зображення з відкритих джерел
Дослідний екземпляр Ил-112В під час одного із польотів, архівне зображення з відкритих джерел

Росіяни повернулись до ідеї замінити Ан-26 та Ан-72, але для цього їм доведеться почати роботи заново

Рашистські пропагандистські ресурси стверджують про те, що "було прийнято рішення" відродити проект військово-транспортного літака Ил-112В, який тепер матиме назву Ил-212. Головною особливістю цього проекту має стати відмова від турбогвинтових двигунів ТВ7-117СТ, і натомість установка реактивних двигунів типу ПД-8.

При цьому передбачається, що у проекті літака Ил-212 від попередника залишиться тільки конструкція фюзеляжу вцілому, бортове обладнання та авіоніка. А от шасі та крила літака, паливна система та гідросистема будуть суттєво перероблені, з поправкою саме на використання реактивного двигуна.

Читайте також: Пентагон сказав, що за ППО США робитимуть разом з Україною, і там про AIM-7 та "Бук"
Ил-212, ілюстративний рендер з відкритих джерел

Самі рашисти поки не беруться деталізувати, протягом якого періоду має бути реалізовано проект по Ил-212, і який набір характеристик повинен мати цей літак. Вказується тільки, що за рахунок використання саме реактивних двигунів вантажопідйомність у транспортника Ил-212 має бути вищою, аніж проектна в Ил-112В (тобто вища за показник 5 тонн).

Також стверджується, що керівництво РФ вирішило запустити проект по Ил-212 саме для того, щоб замінити парк військово-транспортних літаків типів Ан-26 та Ан-72, до яких знайти комплектуючі в необхідному обсязі російські військові не можуть по об’єктивним причинам.

Дослідний екземпляр Ил-112В під час одного із польотів, архівне зображення з відкритих джерел

Від Defense Express тут додамо, що по суті росіяни говорять про реанімацію проекту військово-транспортного літака Ил-112, який було "заморожено" після серпня 2021 року по логічній причині – єдиний дослідний екземпляр цього типу розбився у авіакатастрофі, і там попередньою причиною аварії була саме пожежа в одному із двигунів.

Про запуск в серійне виробництво реактивного двигуна ПД-8 даних поки що нема. Але виглядає, що росіяни в даному випадку вважають, що навіть ще "сирий" ПД-8 буде явно надійнішим та ефективнішим, аніж турбогвинтовий ТВ7-117СТ.

Якщо брати дані The Military Balance 2023, то там можемо побачити, що зараз у своєму розпорядженні "ВКС РФ" можуть мати орієнтовно 110 військово-транспортних літаків типу Ан-26 та 25 літаків типу Ан-72. Але реальний технічний стан цього парку літаків є невідомим.

Дослідний екземпляр Ил-112В під час одного із польотів, архівне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Реальні темпи танкобудування у Європі на прикладі модернізації австрійських Leopard 2