xcounter
#

РФ б'є по Україні "бракованими" Х-47 "Кинжал" - вони не вибухають (оновлено)

20484
РФ б'є по Україні "бракованими" Х-47 "Кинжал" - вони не вибухають (оновлено)

На факт того, що "Кинжал" виявився безпорадним перед Patriot накладається брак на виробництві, через що бойові частини Х-47 не вибухають

Міністерство внутрішніх справ України черговий раз показало процес утилізації бойових частин "гіперзвукових" російських ракет Х-47 "Кинжал".

Й таку подію вже можливо вважати рядовим явищем, хоча саме по собі демонструє те, що самі "аналоговнєнті" ракети працюють зовсім не так, як на це розраховували у Кремлі. Точніше - взагалі не працюють.

Читайте також: Скільки людей в РФ можуть бути задіяні у виробництві зброї, і що по верстатам

Бо, по-перше, їх збили. А, по-друге, попри падіння бойових частин у землю, вони не вибухнули. І дві такі бойові частини були знищенні днями на Кіровоградщини.

Справа в тому, що в ній, як мінімум, мав спрацювати контактний підривач відкладеної дії. Зазначимо, що сама бойова частина ракети Х-47 "Кинжал" має пробивати перешкоду, а потім вибухати. Але, попри влучання у землю, детонатор, як видно, далеко не завжди спрацьовує.

До цього процес утилізації ще однієї бойової частини Х-47 "Кинжал", яку збили у районі Києва, у МВС показали 5 січня. При цьому відомо, що у січні ворог загалом застосував 20 цих ракет. 2 січня - 10, всі збиті, 8 січня - 4, без збитих, 13 січня - 6 без збитих.

Також Defense Express з власних джерел відомо, що це далеко не всі бойові частини Х-47 "Кинжал", які були утилізовані. Але навіть три випадки - це 15% бракованих бойових частин, які не вибухнули.

І параметр від 15% це дуже й дуже високий показник ненадійності. Враховуючи те, що Х-47 "Кинжал" є по суті малосерійним, якщо не штучним виробом, така ситуація об'єктивно доволі дивна. І одне з небагатьох пояснень - це нехтування контролем якості заради збільшення виробництва.

Оновлено:

Але, як пізніше з власних джерел дізнався Defense Express, це не є браком, а конструкційними особливостями самої ракети. Тому висновок щодо браку на виробництві - невірний, бо це було закладено у РФ ще під час розробки. Нижче текст без змін.

Читайте також: Гібридний ЗРК FrankenSAM у ЗСУ вперше збив реальну ціль: близько п'яти вже розгорнуто - Камишін