xcounter
#

РФ активно напрошується: проти літаків НАТО зафіксовано 6 агресивних маневрів рашистів за останні 48 годин

2876
Російський Су-35 поблизу крила P-8A Poseidon ПС США (фото: US DoD 2020 рік)
Російський Су-35 поблизу крила P-8A Poseidon ПС США (фото: US DoD 2020 рік)

Поки у США та країнах НАТО уникають дати єдину зрозумілу для Кремля відповідь і продовжують бідкатись на агресивні маневри рашистів

Кількість так званих "непрофесійних дій" пілотів "ВКС" РФ проти літаків та дронів країн НАТО стрімко зростає, про що свідчить вже шість випадків наближень російських винищувачів до БПЛА та літаків Альянсу, часом з прямою метою збити.

Всі ці інциденти відбуваються у Сирії та викликали поки доволі обмежену реакцію з боку США та інших країн. При цьому перший випадок у серії стався ще 5 липня. Тоді російський Су-35 скидав освітлювальні бомби по курсу розвідувально-ударного БПЛА MQ-9 Reaper.

Читайте також: У російський Т-80 один за одним прилетіли NLAW і Javelin: у 3-й ОШБр показали влучні постріли по танку ворога

Згодом, вже 6 липня, пара з Су-35 та Су-34 проводила активне скидання теплових пасток поряд з іншим MQ-9 Reaper. У всіх інцидентах американські дрони виконували місію по протидії ІДІЛ.

Також у четвер російські літаки небезпечно наблизились до французьких Rafale, які патрулювали ірако-сирійський кордон, про що офіційно оголосили у Парижі. Зазначається, що французькі пілоти були вимушені активно маневрувати. Й у вигляді доказу показано фото російського винищувача у прицілі Rafale.

А загалом за даними Business Insider, мова загалом йде про шість випадків. Водночас реакція у країн НАТО, зокрема й США, доволі очікувана - "занепокоєння". Яку цілком характеризує заява CENTCOM - Центрального командування збройних сил США, яке відповідає за проведення військових операцій на Близькому Сході та Центральній Азії.

"Ці події є ще одним прикладом непрофесійних і небезпечних дій російських повітряних сил, що діють у Сирії, які загрожують безпеці як коаліційних, так і російських сил. Ми закликаємо російські сили в Сирії припинити цю безрозсудну поведінку і дотримуватися стандартів поведінки, що очікуються від професійних військово-повітряних сил, щоб ми могли знову зосередитись на остаточному розгромі ІДІЛ".

Й зрештою очікувати на щось інше доволі важко, бо ніяких дій, які може сприйняти Кремль, у США не прийняли навіть після того, як РФ фактично збила американський MQ-9 Reaper поблизу поки що окупованого Криму.

Читайте також: У Eurofighter впевнені, що на їх винищувач чекає гарне майбутнє та замовлення на сотні літаків