xcounter
#

Режим Лукашенка нарешті визнав, що продає Путіну зброю для війни проти України

7782
Рашисти купують в білорусів зброю для піхотних частин, фото ілюстративне
Рашисти купують в білорусів зброю для піхотних частин, фото ілюстративне

При цьому сателіти Кремля бідкаються на санкції Заходу, які заважають виробляти більше зброї для агресора

Так званий "прем’єр-міністр" Білорусі Роман Головченко в ефірі державного пропагандистського телебачення 24 травня цього року визнав, що режим Лукашенко продає зброю Російський Федерації, пише "Радіо Свобода".

Пряма мова цього чиновника режиму Лукашенко – "зброя зараз потрібна не тільки для внутрішніх потреб республіки, але й також для Російської Федерації". При цьому Головченко бідкався, що санкції Заходу заважають сателітам Кремля та посібникам агресії проти України виробляти більше озброєння, та вести розробки сучасних зразків ОБТ, в тому числі з поправкою на досвід бойових дій в Україні.

Читайте також: Стало відомо, для чого ворог почав переміщати свої "Іскандери" по території Білорусі
Колонна білоруських БМП-2, пофарбованих під "піксель", фото ілюстративне

Режим Лукашенко тільки зараз визнав те, що було відомо більше місяця назад. Нагадаємо, у квітні 2022 року Defense Express з посиланням на власні джерела розповідав, що Лукашенко відкрив своєрідний "воєнторг" для Путіна.

Якщо більш конкретно – уже в той час Білорусь почала постачати зі своїх складів для армії РФ набої до стрілецької зброї різного калібру, постріли до гармат БМП-1 та БМП-2, постріли до ручних протитанкових гранатометів, ракети до протитанкових ракетних комплексів та ракет до зенітно-ракетних комплексів. Такі боєприпаси для орків відвантажувались із білоруських складів в районі міста Осиповичі.

Білоруський військовий з ПТРК "Фагот", фото ілюстративне
Читайте також: На "гарматне м'ясо" замість пенсії: у РФ скасували віковий ценз для укладення армійського контракту