xcounter
#

Лукашенко відкрив "воєнторг" для Путіна, який "клянчить" боєприпаси

11383
Стрільби з БМП білоруської армії, фото ілюстративне
Стрільби з БМП білоруської армії, фото ілюстративне

Схоже, окупанти вигрібли усе на своїх складах боєприпасів на західному кордоні. Тепер вони вимушені побиратись та брати боєкомплект на складах в Білорусі

Кремль планував, що війна проти України триватиме максимум декілька діб. Тому росіяни не стали створювали довготривалі запаси боєприпасів для свого угрупування військ, залученого до вторгнення в Україну.

Але орки прорахувались – війна триває уже 51-шу добу, боєкомплект на польових складах уже вичерпується, хоча снаряди та інші боєприпаси рашисти возили іноді аж із Далекого Сходу. І так РФ різко "просіла" до статусу країни "четвертого світу", яка вимушена купувати боєприпаси уже у зовсім екзотичних країн.

Читайте також: Окупанти знову лізуть до баз зберігання, цього разу дістали РСЗВ "Град-1"
Вантажівка з боєприпасами, яку кинули окупанти, початок березня 2022 року, фото з відкритих джерел

Спочатку в ЗМІ з’явилась інформація від 12 квітня, що РФ купує в Ірану гранатомети та протитанкові ракетні комплекси. Але буквально на наступний день, 13 квітня, з’явилось таке – Іран заперечив, що продає оркам зброю, натомість Тегеран надає Україні гуманітарну допомогу.

Але не варто виключати, що інформацію про Іран "вкинули" самі росіяни, щоб приховати реальне джерело, де вони купують боєприпаси длявійни проти України.

Іран використовує в тому числі й російські ПТРК Корнет, фото ілюстративне

За даними Defense Express, рашисти почали закупки на складах збройних сил Білорусі боєприпасів для своїх окупаційних військ в Україні. Мова про поставку набоїв до стрілецької зброї різного калібру, пострілів до гармат БМП-1 та БМП-2, пострілів до ручних протитанкових гранатометів, ракет до протитанкових ракетних комплексів, ракет до зенітно-ракетних комплексів.

Військові Білорусі відпрацьовують стрільбу з гранатомета, фото ілюстративне

За нашими даними, боєприпаси для орків відвантажуються із білоруських складів в районі міста Осиповичі.

Поки що ми підсумуємо ось так і обережно – схоже, в росіян закінчуються боєприпаси на складах в західній частині РФ, тому рашисти вимушені побиратись уже в Білорусі, "видатної" з воєнної точки зору держави.

Білоруський військовий з ПТРК, фото ілюстративне
Читайте також: Морпіхи опановують один з найпопулярніших кулеметів у світі - німецький MG3 (відео)