xcounter
#

Іран заперечив постачання зброї до РФ та повідомив про допомогу Україні

6873
Іран заперечив постачання зброї до РФ та повідомив про допомогу Україні

У МЗС Ісламської республіки Іран заперечили будь-яку інформацію про збройну допомогу армії РФ

У Ірані рішуче відкинули звинувачення західних ЗМІ у постачаннях РФ зброї. Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його іранський колега Хоссейн Амір Абдоллахіян у розмові з ним спростував таку заяву.

Більше того, Іран планує допомагати Україні: відправляє медичну команду та виступає проти війни РФ.

Читайте також: Зброя для ударів по аеродромах армії РФ: що США можуть передати Україні

Зазначмо, що раніше у британських ЗМІ з'явилась інформація, що Іран почав продаж РФ озброєння, яке потрібно Кремлю для поповнення запасів втрачених в боях проти Збройних Сил України.

Також маємо нагадати, що на початку квітні від допомоги РФ відхрестилась Вірменія, яку звинуватили у направленні своїх винищувачів Су-30СМ із пілотами на російську авіабазу. Це змусило Єреван піти на безпрецедентний крок - дати представникам НАТО та ЄС перевірити свої літаки.

Зазначимо, що втрати армії РФ в Україні у деяких видах озброєння вже можуть вважатися близькими до катастрофічних. Більше того, через світові санкції виникає величезне питання здатності РФ не тільки випускати нове озброєння, а й підтримувати у боєздатному стані наявне та ремонтувати пошкоджене.

І мова не обов'язкове йде про високотехнологічне озброєння, зокрема під питанням у РФ вже випуск шоломів та бронежилетів.

Читайте також: Канада готова продавати Україні бронеавтомобілі – ЗМІ
ТЕГИ Війна