xcounter
#

Рашистська Х-55 могла влучити біля міста Бидгощ в Польщі, експертиза триває - ЗМІ

4046
Ракета Х-55, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ракета Х-55, ілюстративне фото з відкритих джерел

Попередній вердикт виглядає так, що польські військові "прогавили" ракету та вирішили "зам’яти інцидент"

Польське видання RMF FM опираючись на неофіційну інформацію стверджує, що за попередніми висновками Технічного інституту ВПС Польщі, виявлена 27 квітня 2023 року біля міста Бидгощ ракета з маркуваннями російської була скоріш за все КР типу Х-55, випущеною із російського бомбардувальника Ту-95МС орієнтовно в грудні 2022 року, під час чергового ракетного обстрілу.

За попередніми даними, ця ракета могла влетіти у повітряний простір Польщі зі сторони Білорусі, і навряд чи чергові сили ППО могли "прогавити" цей об’єкт, тому що в той же момент із одного з білоруських аеродромів у повітря здійнявся рашистський Су-34, тому польська протиповітряна оборона також була приведена в стан бойової готовності.

Читайте також: Швеція вдруге відмовилась дати Україні Gripen, і це парадоксально гарна новина
Локація на території Польщі, де 27 квітня 2023 року виявили ймовірно російську Х-55

За висновками фахівців Технічного інституту, це була саме Х-55 без бойової частини. Зазначається, що ця установа всього лише готує експертний висновок для місцевої прокуратури, котра і буде оголошувати остаточну кваліфікацію цієї надзвичайної події.

Показово, що у цій історії польські експерти, на яких посилаються журналісти RMF FM, воліють вживати поки що обережні формулювання.

Мовляв, виявлена Х-55 – точно не польська, бо в Польщі таких ракет на озброєнні не було, відповідно польська армія не могла відстріляти таку ракету під час тренувань. І "якщо підтвердиться, що це таки Х-55, то значить тоді точно, що вона була відстріляна із російського бомбардувальника".

Схема конструктивної побудови ракети Х-55, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Якщо ж прокуратура таки офіційно заявить, що це була рашистська Х-55, то доведеться окремо розслідувати й дії польських військових, які не повідомили правоохоронців про інцидент. За попередніми даними, ППО Польщі втратила контакт з повітряною ціллю на дистанції за 2 км від Бидгоща, і окремі посадовці могли бажати приховати цей інцидент.

Ми будемо стежити за подальшим розвитком подій, і чекати на офіційний вердикт польської влади.

Ракета Х-55, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Скільки ракет Х-55 під ядерну БЧ може бути в росіян, і чому вони їх відстрілюють по Україні