xcounter
#

Рашисти згадали про свою стару схему "захисту", щоб врятувати боєприпаси від новітньої зброї ЗСУ

87043
Рашисти згадали про свою стару схему "захисту", щоб врятувати боєприпаси від новітньої зброї ЗСУ

Рашисти повернулися до практики перевезення зброї, прикриваючись "гуманітарним вантажем"

Після низки знищених Збройними Силами України складів боєприпасів армії РФ, що були розташовані, зокрема, і на територіях тимчасово окупованої Херсонщини, рашисти почали доставляти боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів.

Читайте також: Стало відомо, чому ЗСУ не зможуть ввалити з HIMARS далекобійними ракетами ATACMS на 300 км
гумконвой рф
Гумконвой РФ, фото ілюстративне

Так, як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, росіяни позначають вантажівки з боєприпасами як "гуманітарну допомогу" – близько 20 таких КамАЗів нещодавно заїхало до Херсонської області.

Під "гуманітарним" вантажем рашисти завозять на Херсонщину боєприпаси до ствольної артилерії та РСЗВ, які ховають у закладах культури та освіти.

РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS

Варто зауважити, що практика перевезення боєприпасів у "гуманітарних" вантажівках для рашистів не нова – втім, ймовірно, вони вирішили "згадати" про неї через те, що "традиційні" склади з боєприпасами швидко стають ціллю номер 1 для РСЗВ HIMARS.

Разом з тим, росіяни продовжують вживати заходів щодо підготовки до ймовірних військових операцій з боку ЗСУ щодо звільнення тимчасово окупованих територій Херсонської області.

Так, для розташованих у Херсоні підрозділів армії РФ були введені нові обмеження, зокрема, окупанти прибрали техніку зі стройового плацу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ.

Також рашисти продовжують здійснювати заходи з перевірки мешканців на предмет співпраці з українськими службами – обшукують житло, проводять допити та вилучають телефони.

РСЗВ HIMARS удар нова каховка
Наслідок удару РСЗВ HIMARS по військовому об’єкту окупантів у тимчасово окупованій Новій Каховці

Як відзначають у ГУР МОУ, у зв’язку з підвищенням кількості ефективних вогневих ударів Збройними Силами України по позиціях окупантів, військовим з 1 та 2 армійських корпусів збройних сил РФ було заборонено переміщувати озброєння та військову техніку вдень, тому наразі окупанти переобладнують транспортні засоби для пересування вночі та маскують їх – такі заходи планують вжити і щодо інших підрозділів армії РФ.

Читайте також: Рашисти показали своїми "Калібрами", як вони "готові" виконувати угоду про вивіз зерна